SM-kvartsfinalerna drog igång igår kväll och vi fortsätter även idag. Frölunda tar emot Leksand hemma i Scandinavium och vi ska kika lite närmre på matchen mellan Skellefteå och Linköping där jag någonstans tror att gästande LHC kan rubba SAIK, vilket för oss till en mina favoritmarknader.

Skellefteå avslutade den andra halvan av säsongen på ett magnifikt vis och kliver in i detta slutspel i hopp såklart om att gå hela vägen. Man har ett fantastiskt lag på pappret som utan tvekan har alla möjligheter, men det är svåra stopp på vägen där första stoppet är Linköping. Det är absolut en drabbning som man på förhand ska vara favoriter i och hittar man bara sin normala form så tror jag inte LHC tillslut orkar med ett starkt SAIK. Skellefteå har en bred trupp till förfogande där man har flera starka femmor och sista halvan av serien är ett bevis på detta.

Till kvällens match har laget lite avbräck som säkerligen kommer påverka deras prestation en aning och det är att offensive Jonathan Pudas saknas samt Andreas Johnson som är ett osäkert kort. Dessutom är Måns Forsfjäll borta från spel.

Offensiven är Linköpings främsta vapen

LHC har gjort en fantastiskt bra säsong såhär långt och det råder slutspelsfeber i staden då det är klubbens första slutspel på sex år. Grunden till detta är givetvis lagets starka offensiv tillsammans med seriens kanske vassaste målvakt Man har också på pappret en stark backsida, men också en backsida som har sina största styrkor offensivt.

Även LHC har ett kännbart avbräck i form av Marcus Högberg som är sjuk. Det är givetvis ett väldigt tungt avbräck för ett Linköping som normalt sett är väldigt beroende av sin duktiga målvakt. Jag tror dock att LHC har en viss chans idag, och jag tror inte man vinner med 1-0 direkt. Jag tror att man absolut kan störa SAIK idag och framför allt, trots hemmalagets normalt sett starka defensiv, göra två mål framåt.

Skellefteå borde utan problem lösa minst två mål framåt och den stora frågan är väl om LHC gör det. Med en stark offensiv så borde man ha okej chanser till det och därför spelas båda lagen att göra minst två mål till oddset 1.90 hos bet365 .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip