Dags för den femte matchen i kvartsfinalen mellan Skellefteå och Luleå, och här tror jag klart mest på hemmalaget.

Skellefteå tog sig direkt till kvartsfinal genom att komma fyra i grundserien, så man har gjort en bra säsong hittills.
I matchserien mot Luleå står det 2-2 i matcher där det resultatmässigt har varit riktigt jämnt i nästan samtliga matcher, men spelmässigt tycker jag man varit något vassare än Luleå.

Nu är det hemmaplan i denna matchen och där har man varit riktigt bra under säsongen då man vann starka 19/26 matcher i grundserien.
Kollar man även på de 15 senaste matcherna på hemmais så har man vunnit 13 av dessa, så det är inget snack om att man trivs i sin egna borg.

Truppen är också stark då man har spelare som Fröden, Karlsson, Wilsby, Möller och Lindholm för att nämna några, så kvalitet finns det gott om i laget.

Luleå har gjort det bra i matchserien då man tagit två segrar där man vunnit med 1-0 samt 2-3, och i de matcherna har Lassinatti spelat riktigt bra.
Nu senast var han inte riktigt lika bra och man bytte ut honom med kvarten kvar då man låg under med 1-4, ett bra val då han får mer vila till denna matchen.

Nu är det bortais som gäller och trots att man har tagit en seger mot Skellefteå så ser jag det som ett klart minus då man inte visat att man trivs jättebra på resande fot, något som elva segrar på 26 matcher i grundserien styrker.
Truppen har precis som hemmalaget flera bra spelare, så det finns även kvalitet i Luleå. Här tror jag dock man får det tufft då Skellefteå är riktigt starka på hemmais.

Nu är det dags för Skellefteå att återigen spela på hemmais, något man trivs riktigt bra med, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip