Skellefteå och Malmö drabbar samman 19.00 i Skellefteå Kraft Arena. Jag tror på hemmalaget här och kommer spela Skellefteå -1.5 till 3.10 hos Goliath med en flatinsats.

Skellefteå är inne i en riktigt dålig period just nu. Man har sex raka förluster i SHL, jag undrar när Skellefteå senast hade sex raka förluster i SHL, men det måste ha varit en bra bit tillbaka i tiden. Trots denna otroliga coldstreak så ligger man fortfarande helt ok till i tabellen på en sjundeplats. Skellefteå har släppt in fler mål än man gjort och det är verkligen ovanligt för Skellefteå. Ett kännetecken för Skellefteå brukar vara att man är oerhört skickliga i specialteams, men så har det verkligen inte varit hittills i år. Räknar man ihop sammanlagda statistiken i powerplay och boxplay så ligger Skellefteå på tolfte plats i tabellen där bara Örebro och Rögle är sämre. Det har varit en märklig säsong för Skellefteå, i början vann man nästan alla matcher och nu på slutet har man som sagt haft oerhört svårt att vinna. Vi ska dock komma ihåg att i dessa sex senaste förlustmatcherna så har fyra av matcherna varit på bortais. Skellefteå är normalt sett ett väldigt starkt hemmalag och det finns egentligen ingenting som skulle tyda på att Skellefteås förluster skulle fortsätta.

Malmö har till skillnad mot Skellefteå en mycket fin form. Fyra segrar i sina fem senaste matcher och just nu ligger man på andra plats i tabellen, endast en poäng bakom serieledande Linköping. Som jag precis var inne på, Malmö har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, alla segrar har kommit på hemmais samtidigt som enda förlusten har kommit på bortais. Har man så många hemmamatcher är det inte speciellt konstigt att det trillat in en hel del poäng. Mycket av Malmös framgångar har kommit via att man är oerhört skickliga i PP, där får verkligen Skellefteå passa sig som inte alls presterat speciellt bra i BP. I BP har dock Malmö presterat klart sämre med dryga 74%, om Skellefteå skärper till sig i PP så kan man utnyttja den svagheten som Malmö. Skellefteå har skjutit klart mer än Malmö denna säsongen, men det spelar ingen roll när skottprocenten är så mycket lägre. På 100 skott så gör Malmö drygt två mål mer än Skellefteå och sånt spelar stor roll i längden. Jag anser att Malmö har haft mycket flyt som ligger på den tabellplaceringen som dem gör, det kommer inte hålla över tid. I väldigt många matcher har man varit spelmässigt underlägsna med ändå hittat vägar att vinna, det är såklart imponerande men det blir jobbigt att hålla i över tid. Skellefteå känns starkare.

Goliath erbjuder -1.5 till 3.10 samtidigt som andra sidor erbjuder -1.5 till max 2.80, det värdet går inte att blunda för. Har man inte Goliath rekommenderar jag dock att spela Skellefteå rak till cirka 2.00 eller högre.

Match: Skellefteå - Malmö
Spel: Skellefteå -1.5
Odds: 3.10
Insats: Flat
Bolag: Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip