Äntligen är det dags för SHL att dra igång och under lördagskvällen ställs det förmodade topplaget Skellefteå mot Malmö, en match man ska ha goda chanser att vinna.

Skellefteå har inför säsongen spelat CHL-hockey där man gjort fina resultat, och just nu ligger man tvåa i gruppen efter att det blivit tre segrar och en förlust, och då har man mött schweiziska Davos och tjeckiska Trinec, så det har inte varit något skitmotstånd.
Nu senast slog man just Davos med 2-5 på bortais där man gjorde ett ryck i slutet av matchen.
Med dessa matcher har man till skillnad mot hemmalaget även spelat tävlingsmatcher, något som bör vara positivt inför premiären.

Man har flera tapp inför säsongen i bland annat form av Roos, Wilsby, Kapla, Karlsson och Loibl. Det har dock även anslutit spelare med hög kvalitet i Pär Lindholm, Andreas Wingerli och Anton Olsson, så laget håller fortsatt en hög nivå, och mot Malmö på hemmaplan så ska man kunna öppna med en seger.

Malmö har gjort sex matcher på försäsongen och vunnit fyra av dessa, så man har gjort det klart bra, och nu senast kommer man från två segrar mot Oskarshamn.
Nu är det dock helt annat motstånd än Oskarshamn, så det kommer krävas en riktigt bra insats om man ska kunna störa hemmalaget.

Laget har helt klart potential med spelare som Bouma, Händemark och Söderberg i laget, spelare som även var i truppen förra säsongen. De två förstnämnda underpresterade dock, och det finns klart mer kvalitet hos dem. Nyförvärv i bland annat Werner, Vesalainen och Schemitsch har anslutit och det är spännande spelare, men här bör man få det för tufft.

Skellefteå ska vara huvudet högre än Malmö här och då även hemmalaget spelat tävlingsmatcher på slutet så är man befogade favoriter i matchen, och jag väljer att gå på hemmaseger.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip