Skellefteå tar under onsdagskvällen mot Mora i en match som vi skulle kunna kalla botten mot toppen. Skellefteå är stora stora favoriter och jag kommer även placera mitt spel på dem. Williamhill erbjuder -2.0 asian, vilket innebär att vi får insatsen tillbaka om Skellefteå vinner med två mål och får helvinst om dem vinner med tre mål eller mer. Detta spel spelas till 2.00 gånger pengarna med flatinsats.

Skellefteå är inne i en god form med fyra segrar, en övertidsförlust samt en förlust på sina sex senaste matcher. Det är framförallt hemmaspelet som varit mycket bra med tre segrar på sina fyra senaste matcher. Enda förluster kom lite oväntat mot Brynäs hemma där man föll med 1-2 efter att ha krossat dem två dagar tidigare med 8-2 på bortais. Men Skellefteå gjorde ingen dålig match mot Brynäs, man vann exempelvis skotten klart. Just skotten har man vunnit i 5/6 hemmamatcher denna säsong, man har fem raka skottvinster, den enda förlusten kom mot Färjestad i säsongens första hemmamatch. I sina fem senaste hemmamatcher har man otroliga +58 skott på mål och då är det bara tufft motstånd man har mött i Växjö, HV71, Malmö, Brynäs och Linköping, otroligt starka papper. En tydlig sak hittills denna säsong är att Skellefteå verkligen trivts mot de lite sämre lagen och dem "bra" lagen som har fått en lite tuffare start på säsongen. Det är en av anledningarna att jag därför tror att Mora blir en mumsbit idag. Det enda Mora skulle kunna hota Skellefteå lite med är deras vassa powerplay, men den produktionen i powerplay bör inte fortsätta och Skellefteå har seriens klart bästa boxplay med 92.86% penaltykill vilket är fruktansvärt bra siffror. Skellefteå har dock inte alls fått till sitt powerplay i upptakten av SHL men idag möter man ett mycket svagt boxplay så det kanske är dags att det lossnar idag? Skellefteå var seriens näst bästa lag i powerplay förra säsongen så det borde verkligen lossna snart, mycket möjligt att det gör det redan ikväll. Ännu en anledning till att Skellefteå har goda möjligheter att vinna stort ikväll är att Joni Ortio har varit mycket bra i kassen hittills med dryga 93% räddningar. Om Skellefteå kommer upp i normal nivå ikväll ska det inte vara några problem alls att vinna med minst två mål och det är även mycket möjligt att man kan vinna med 3-4 kassar.

Mora inledde säsongen starkt men har efter det haft det mycket mycket tungt. I sina två senaste matcher har man dock mäktat med att vinna en match borta mot "kris-Brynäs" samt tagit en poäng efter övertid hemma mot Frölunda. Innan det är det dock mycket mörka papper, i de sju matcherna innan tog man endast en vinst och förlorade sex matcher utan att vinna en enda poäng, detta dåliga facit gör även att Mora ligger sist i tabellen tillsammans med Rögle på elva poäng. Mora har en del viktiga spelare borta vilket gör det ännu tuffare i nuläget. Mora har inte fått speciellt mycket att stämma, en sak som man dock fått att stämma är spelet i powerplay, men som jag var inne på tidigare så möter man idag seriens klart bästa BP så även den spelformen kommer bli tuff. Boxplay har inte alls fungerat bra och det kan straffa sig ännu mer idag mot Skellefteå. Mora har förlorat skotten i samtliga matcher på bortais denna säsongen och i sina fem senaste matcher har man blivit totalt överkörda skottmässigt. I Moras fem senaste bortamatcher har man hissnande -89 i skott mot mål vilket är helt otroligt. Då går det absolut inte att vinna matcher. Det är inte bara skotten man har förlorat, även matcherna. På bortais denna säsongen har man förlorat 6/7 matcher och den enda vinsten man tog var som sagt mot Brynäs och den tycker jag inte man var värda, Brynäs hade bland annat tre ramträffar. Nej, det ser inte alls bra ut för Mora och man kommer få det makalöst tufft ikväll.

Match: Skellefteå - Mora
Spel: Skellefteå -2.0 AH
Odds: 2.00
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00
Bolag: Williamhill

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip