Det är återigen dags för Skellefteå att kliva in i hetluften och denna gång på hemmais mot ett väldigt svagt Örebro, jag tror man städar av motståndet ganska enkelt och kommer därför spela Skellefteå -1.5 till 2.02 hos Unibet med en flatinsats.

Skellefteå har varit urstarka i SHL den "senaste tiden". Man har fem segrar på sina sex senaste matcher och då har den enda förlusten kommit mot suveräna Växjö. Med den senaste tiden menar jag att man var bra innan uppehållet, men jag tror inte Skellefteå har drabbats dåligt av uppehållet. Det såg vi bara i den senaste matchen borta mot Färjestad där man tog två poäng. Idag möter man Örebro på hemmais för första gången sedan OS-uppehållet och deras drömkedja som var med i OS är tillbaka, jag tror Skellefteå kommer vara galet taggade och köra över Örebro ikväll.

Skellefteås huvudmål just nu är givetvis att komma top-6 men det tror jag man kommer klara. Man har dock inte alls långt upp till en tredjeplacering i tabellen som kan vara väldigt viktig inför slutspelet. Skellefteå har ett tufft spelschema framöver så det är väldigt viktigt att man vinner ikväll och det tror jag att man gör också.

Örebro är ingen rolig historia att prata om just nu. Man ligger fortfarande på säker mark på sin tolfteplats men det brinner rejält i knutarna nu. Vid förlust idag och Mora-vinst imorgon så ligger man under sträcket. I dagsläget ligger man endast två poäng framför Mora.

När man kollar på Örebros matcher den senaste tiden har det långt ifrån sett bra ut och det har verkligen inte heller resultaten blivit. I sina elva senaste matcher har man tio förluster. Ett vansinnigt dåligt facit i ett skede av serien när man ska vara som starkast. Jag tror faktiskt att Örebro kommer komma på någon av de sista placeringarna, det är min känsla. Allt kommer dock mest troligt avgöras i de tre sista omgångarna där man både möter Karlskrona och Mora, minst sagt gastkramande.

Skellefteå är överlag ett mycket bättre lag än Örebro och man är riktigt riktigt starka på sin hemmais. Dessutom dödar Skellefteå Örebro i specialteams. Ett oerhört mycket bättre powerplay samt ett bättre BP.

Jag tycker allt talar för Skellefteå här ikväll.

Match: Skellefteå - Örebro
Spel: Skellefteå -1.5
Odds: 2.02
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip