Skellefteå kliver in utvilade till semifinalserien mot Örebro, och man ska ha bra chans att öppna med en seger.

Skellefteå slutade tvåa i grundserien och ser man på spelet på hemmais var man det bästa laget då man tog 58 poäng.
I matchserien mot Rögle vann man tillslut med 4-2 i matcher och även om man tappade en match på hemmais gjorde man en bra matchserie, och i förlustmatchen spelade man ändå bra.

Till denna matchen har man fått vila sedan i söndags, så man lär komma ut till matchen med pigga ben samtidigt som man kunnat slipa på spelet.
Truppen är också en av ligans bästa med namn som Pudas, Hugg, Möller och Lindholm samtidigt som man har Linus Söderström i kassen som gjort en urstark säsong, och normalt sett är man numret större än Örebro.

Bortaplan en nackdel för Örebro

Örebro gick en tuff matchserie mot Timrå där det avgjordes först i en game 7, och den avgörande matchen vann man med 3-2.
Att man gick sju matcher gör att man fått tre dagars mindre vila än hemmalaget, vilket kan sitta i benen.
Bortaplan är även det ett klart minus då man i grundserien bara tog 35 av sina 83 på resande fot, så man trivs klart bäst hemma.

Truppen har en del spelare hemmalaget får hålla koll på, speciellt namn som Abols, Näkyvä och Brome. Överlag har man dock inte en lika stark trupp som hemmalaget samtidigt som målvaktssidan inte imponerat lika mycket, och man bör få det tufft.

Skellefteå har fått några dagars mer vila inför matchen och då man även trivs ypperligt på hemmaplan ska man ses med goda segerchanser, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip