Lördagseftermiddagen bjuder på SHL-hockey i form av Skellefteå som tar emot Oskarshamn, en match hemmalaget ska ha goda chanser att vinna.

Skellefteå kommer närmast från en förlust på straffar mot Frölunda där man i och med förlusten även åkte ur CHL.
Ser man till spelet i SHL så har man gjort det väldigt bra då man vunnit 17/26 matcher, vilket resulterat i en andraplats i tabellen.
På hemmais har man även tagit nio segrar på tolv matcher, så det är inte lätt som motståndare att gästa i Skellefteå Kraft Arena.

Man har Robertson och Sandin-Pellikka iväg på JVM, två spelare man dock ska klara sig bra utan. Backstjärnan Pudas har saknats på slutet, och till denna matchen är han tillbaka, ett enormt plus. Man har samtidigt en stark trupp med namn som Hugg, Lindström, Johnson och Möller, så man har bredd nog att klara sig utan några spelare.

Oskarshamn slåss i botten av tabellen och just nu ligger man på en tolfteplats efter att man vunnit 13/25 matcher.
Något som är oroande är dock att man bara tagit fem segrar under ordinarie tid, vilket är minst av samtliga lag i ligan.
Nu är det bortaplan och på resande fot har man tagit fina skalper mot bland annat Växjö och Färjestad, så helt ofarliga är man inte.

Ett stort minus är dock att man saknar Smejkal som gjort 23 poäng på 25 matcher, vilket försvagar bredden rejält.
Visst har man Karlkvist och Suomela som är sylvassa framåt, men de lär bli hårt uppvaktade då hemmalaget vet om att mycket är vunnet om de har koll på dem, och känslan är att man får det tufft.

Skellefteå är det bättre laget och då man även trivs bra på hemmaplan samtidigt som gästerna har ett tungt avbräck så tror jag att man löser uppgiften, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip