Skellefteå vs Rögle bjuds vi på under tisdagskvällen. En enkel hemmaseger kanske de flesta tänker, men jag tänker tvärt om. Oddsen är satta ungefär som att Skellefteå kommer mosa Rögle och absolut, det kan hända. Det kommer till och med hända ganska ofta, men Rögle ska absolut inte vara uträknade här. Jag kommer göra såhär att jag spelar 1.5 flat denna matchen. Dels kommer jag spela Rögle asian hcp +1 vilket innebär att om Skellefteå vinner med två mål eller mer så förlorar vi, vinner Skellefteå med exakt ett mål får vi pengarna tillbaka, skulle Rögle spela oavgjort eller till och med vinna så får vi vinst på vårat spel +1 asian handicap, oddset på detta spel är 2.30 hos Unibet . Sen kommer jag placera 0.5 flat på Rögle DNB (insatsen tillbaka vid oavgjort), oddset vi får på det spelet är 4.33 och det spelet spelas hos William Hill . Jag väljer att investera lite extra här då jag tror Rögles skrällchanser är goda idag.

Skellefteå är inte inne i någon fin form överhuvudtaget, på sina tio senaste matcher har man sju förluster där vinsterna dessutom kommit mot rätt svaga lag, vinst hemma med 2-0 mot Örebro, vinst hemma med 4-2 mot Karlskrona samt vinst borta mot Färjestad borta med 3-1. Den sista segern är absolut imponerande men jag såg den matchen och tycker inte resultatet speglade matchbilden speciellt mycket. I Skellefteås två senaste matcher har man först mött HV71 på bortais och förlorat med 3-1 och nu senast mötte man Frölunda hemma och förlorade med 3-0. Man har alltså gjort ett mål på 120 minuter ishockey vilket är allt annat än okej. Idag ställs man mot ett Rögle där det mesta pekar uppåt.

Rögle åkte visserligen på en mycket tung förlust senast mot Karlskrona där man föll med 1-2 på hemmais efter straffar. Detta var Rögles andra raka förlust. Men innan det har det sett väldigt bra ut, innan dessa två förluster hade man sex vinster på sina åtta senaste matcher vilket är oerhört imponerande. Framförallt har vinsterna kommit på hemmais men jag tror inte man ska räknas bort mot Skellefteå här idag. Det känns som att Rögle vill mycket mer sedan Cam Abbott kom in i laget som tränare. Jag tror skrällchanserna är mycket goda idag speciellt eftersom Skellefteå absolut inte är i sitt toppslag just nu.

Lagen har mötts tre gånger denna säsong så detta blir fjärde och sista mötet. Det första mötet i Ängelholm så körde Skellefteå över Rögle med 7-2, men detta var när Rögle var som sämst denna säsong. Efter denna storförlust har Rögle gjort två väldigt bra matcher mot Skellefteå, den andra matchen för säsongen mellan lagen vann Skellefteå med 3-4, den matchen såg jag och det var en av de mest orättvisa segrarna jag någonsin sett. Rögle vann skotten på mål med 39-20 och var så fruktansvärt bra, trots det vann Skellefteå med 4-3. I den tredje och senaste matchen mellan lagen ledde Rögle med 3-0 uppe i Skellefteå till den tredje perioden då man tappade ledningen och sedan föll i förlängning. De två senaste matcherna har alltså varit helt jämna. Eller ja, den första matchen borde Rögle vunnit med typ 4-1 och den andra kanske man borde ha förlorat då man blev rätt överkörda efter att man tagit ledningen med 3-0. Men oavsett, väldigt jämt över de två senaste matcherna. Om man tittar i vilket slag lagen är just nu så skulle jag bli förvånad om inte även denna match blir en relativt jämn batalj, jag tycker dagens odds är mycket fina därför väljer jag att investera en halvflat extra.

Match: Skellefteå - Rögle
Spel 1: Rögle asian hcp +1 @2.30 (Flat)
Spel 2: Rögle DNB @4.33 (Halvflat)
Insats: Flat / halvflat
Bolag: Unibet / William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip