Dags för match 3 i semifinalspelet mellan Skellefteå och Rögle, och nu är det vinna eller försvinna för hemmalaget.

Skellefteå slog ut Luleå med 4-3 i matcher vilket gjort att man nu spelar semifinal mot Rögle, och här är läget tufft då man ligger under med 2-0 i matcher.
I den första matchen så blev det förlust med 3-2 i en match där man inte var med från start, och man hade 2-0 i baken efter den första perioden. Man spelade dock upp sig och överlag så var matchen jämn, och det kunde absolut slutat annorlunda.
Nu senast blev det en ny uddamålsförlust då man förlorade med 2-1, och även den matchen var jämn.

Båda matcherna har spelats på bortaplan och det är ingen enkel uppgift att möta Rögle på bortais.
Här gör man nu sin första match på hemmais i denna matchserien och det ser jag som en klar fördel då man vann 19/26 matcher på hemmaplan under grundserien, en klart bättre siffra än man hade på bortais.

Truppen håller även den en hög nivå då man har spelare som Karlsson, Lindholm, Möller, Fröden, Lindström och Berggren i laget för att nämna några, så man har absolut vad som krävs för att kunna störa Rögle, och jag är inte alls främmande för att man lyckas vinna här.

Rögle har imponerat under säsongen då man tex slutade tvåa i grundserien, en placering som man kan vara nöjda med.
Det var dock i kvartsfinalen mot Frölunda man verkligen glänste då man vann den matchserien med 4-0, och det var inget snack om att man var det bättre laget då man fullkomligt krossade Frölunda.

Nu i semifinalspelet mot Skellefteå så har det varit jämna och tuffa matcher, men man har lyckats vinna med uddamålet i båda matcherna. Man har nu skaffat sig ett bra grepp om matchserien, och här har man chansen att ta sig vidare.

Nu är det dock första bortamatchen i matchserien och trots att man var ett av de bästa lagen på resande fot under grundserien så ser jag det som ett klart minus då man möter ett hemmastarkt Skellefteå, och här tror jag att man kan få en del bekymmer.

Skellefteå har stått upp bra mot Rögle hittills och nu när man spelar på hemmais så bör man kunna vinna och hålla liv i matchserien, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip