Dags för Skellefteå att kliva in i slutspelet när det väntas kvartsfinal mot Rögle, och man ska ha goda chanser att inleda med en seger.

Skellefteå tillhörde toppen av tabellen under säsongen där man gick en kamp mot Växjö om seriesegern, en fight man inte vann då man slutade tre poäng bakom, men en andraplats i grundserien är inte fy skam.
Man var bland annat ligans bästa hemmalag då man vann hela 19/26 matcher där man även bara släppte in 47 mål, vilket är under två mål per match, en ruggigt bra siffra.

Nu har man fått ta igen sig en dryg vecka och med spelare som Möller, Lindholm, Hugg, Pudas och Johnson samt en grymt stark målvaktssida har man kvaliteter att gå hela vägen, och man ska på hemmais kunna besegra ett Rögle som inte imponerat.

bortaplan ett minus för Rögle

Rögle startar denna kvartsfinalserie på bortaplan och under säsongen har man inte alls fått bortaspelet att stämma då man bara tog 27/72 poäng i grundserien.
Visserligen tog man dubbla bortasegrar i åttondelsfinalen mot Leksand, men det kan man tacka målvakten Rifalk för då han varit ett monster i de matcherna, och spelmässigt var Leksand det klart bättre laget.

Nu väntar en helt annan uppgift och senast saknades både Zaar och Everberg, spelare man knappast har råd att vara utan här även om man har en del vassa spelare i laget, och känslan är att Rifalk återigen behöver vara övermänsklig om man ska kunna ro på Skellefteå här.

Skellefteå trivs kanon på hemmais och under säsongen har man sett klart bättre ut än gästerna. och jag tror på en bekväm seger för hemmalaget i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip