Ikväll spelas match två i SM-finalen mellan Skellefteå och Rögle där vi ser ett svartgult hemmalag som har 1-0 matcher efter att ha vunnit med just samma siffror. Kvällens match tror jag återigen blir jämn, men jag kan tycka att Rögle var värda lite mer än en förlust senast och bör ha chans till revansch ikväll.

Skellefteå såg aningen slitna ut i första finalmatchen och det kanske inte är så konstigt med tanke på att man avslutade matchserien mot Frölunda bara två dagar innan nedsläpp i lördags. Oavsett så gör man en bra insats där man tillslut lyckas nolla Rögle och man avgör matchen med bara ett fåtal minuter kvar. Jag tycker också att Skellefteå har ett bättre lag på pappret än vad Rögle har och jag tror också att man löser ett SM-guld tillslut, men jag tror definitivt att man får kämpa in i det sista. Rögle har skaffat sig en ordentlig formtopp i detta slutspel och jag tycker faktiskt att Skellefteå hade marginalerna på sin sida i lördags.

Stora och starka Rögle

Rögle gör en bra match i lördags i match ett och jag tycker nog att man var värda att vinna tillochmed. Hockey handlar dock om att göra mål och man vinner inga matcher med noll gjorda mål framåt. Jag tycker ju som sagt att SAIK bör vara det bättre laget på pappret, men jag tyckte ju också att Rögle var det lag som spelade bäst i första matchen. Kanske hade Skellefteå en liten plattmatch och det visar sig väl ikväll, men känslan är att Rögle är så pass stora och starka i sin fysik att Skellefteå inte orkar ännu en match. Förlusten senast var Rögles första förlust på femton matcher och det säger väl en del om deras form just för stunden.

Det är ovisst ikväll, men Rögle har ju aldrig slutat förvåna och jag tycker definitivt att spelvärdet ligger på gästerna i denna match. Oddset 2.35 får vi hos Unibet och det tar vi med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip