Det är dags för en repris på förra årets SM-final. Där gjorde som vi alla vet Växjö slarvsylta av Skellefteå över fyra matcher. Det tror jag absolut inte kommer hända idag. Jag tycker helt klart hemmalaget har störst chans att vinna denna matchen och kommer därför spela Skellefteå +0 asian handicap, vilket innebär att vi får tillbaka pengarna vid ett oavgjort resultat. Oddset är 1.86, det spelas hos Goliath med en flatinsats.

Skellefteå har inlett säsongen mycket stabilt. Man inledde säsongen med segrar mot Rögle, Färjestad, Timrå och Luleå. Men i den senaste omgången tog tyvärr vinnarstreaken slut för Skellefteå då man föll mot HV71 på hemmais efter straffar. Skellefteå har sett ut ungefär som man brukar se ut, ett mycket stabilt lag som mer eller mindre alltid gör bra matcher. Det har däremot motståndarlaget inte riktigt lyckats med.

Växjös fyra inledande matcher har slutat med tre förluster och en vinst, givetvis ett klart underkänt betyg från dominanten i svensk ishockey. Dessutom har inte spelschemat varit speciellt tufft, snarare tvärt om. Möjligen är Växjö på någon slags baksmälla från förra säsongens SM-guld. Växjö har förlorat mot Örebro, Timrå och Linköping. För två omgångar sedan fick man iallafall sin förlösande första seger när man besegrade Brynäs med 4-1 på bortais.

Jag tycker om man kollar på inledningen av säsongen att Skellefteå ska ha ett rejält övertag här. Det är Skellefteå som har levererar, det är dem som har vunnit matcher och det är dem som dessutom spelar på hemmais. Växjö har verkligen verkligen inte fått till det än. Inte bara i grundserien hittills, man har dessutom varit iskalla på försäsongen/CHL, man har verkligen inte fått igång maskineriet. Jag tycker att som oddsen är nu kanske är rimligt en bit in på säsongen om Växjö kommit igång, men just nu tycker jag det är alldeles för högt på Skellefteå.

Match: Skellefteå - Växjö
Spel: Skellefteå +0 asian handicap (Precis samma som draw no bet eller insatsen tillbaka vid oavgjort)
Odds: 1.86
Insats: Flat
Bolag: Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip