Match två i SM-finalen väntar under måndagen och här är det Skellefteå som får agera värdar, och här jagar man revansch på Växjö.

Skellefteå hade med sig en 0-2 ledning in i den andra perioden senast då man stod för en otroligt svagt period, och att man tappade till 2–2 var inte förvånade, och man kunde likaväl ha leget under, men man tog matchen till förlängning. Väl där ryckte man upp sig rejält och var klart bättre än Växjö men pucken ville inte in, och man fick åka hem med en förlust.

Nu har man fördel av hemmaplan och sett till grundserien var man urstarka då man var ligans bästa hemmalag, och på sina 26 hemmamatcher tog man hade 19 segrar.
Truppen är även den riktigt vass med flera toppnamn, och i Skellefteå Kraft Arena är man befogade favoriter.

Tuff uppgift för Växjö

Växjös förlängning senast var inte alls bra även om man lyckades vinna, och stor matchhjälte blev Lowe som skickade in segerpucken. Även om man kanske inte gjorde någon vidare förlängning så kändes segern dock rättvis då man var det bättre laget under ordinarie tid, framförallt i den andra perioden då man verkligen pressade Skellefteå.

Nu är det dock andra förutsättningar då det är bortais som gäller mot ett urstark hemmalag. Visst plockade man tillsammans med Färjestad flest poäng av samtliga lag på bortais under grundserien, men det är ändå en fördel att få spela hemma i en final.
Man kommer fortsatt fokusera på en stark defensiv då man inte har samma klass offensivt som hemmalaget och visst kan man lyckas ställa till med problem, men känslan är att man inte räcker hela vägen här.

Skellefteå trivs ypperligt på hemmaplan och efter den tunga förlusten senast lär man komma ut rejält hungriga, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos bet365