Allettan rullar vidare på onsdagskvällen och denna gång åker vi till Skövde för att kika in mötet med just Skövde och gästande Halmstad. Vi gick senast emot Skövde hemma mot Kallinge, men hemmalaget lyckades tillslut vinna på straffar. Denna gång är man inte lika stora favoriter, men det är också befogat då Halmstad fortsatt imponerar.

Skövde lyckades som sagt med nöd och näppe vinna på straffar mot bottenlaget Kallinge senast. Det var en jämn match rakt igenom där vi bjöds på ett stabilt försvars- samt målvaktsspel. Skövde är ett bra lag, inget snack om den saken, men däremot så har vi varit inne på det förut att lagen från den västra serien generellt håller lite sämre standard än de från söder. Det är bara att kolla på toppen av serien där Vimmerby, Kristianstad och Halmstad ligger topp tre. Bakom dessa så följer Tranås och Dalen som dock kommer från västra serien denna säsong, men som normalt brukar hålla till nere i södra serien.

Skövde befinner sig på plats sju i tabellen med tio inspelade poäng hittills, vilket är fullt godkänt. Däremot har man bara vunnit två matcher av åtta under ordinarie tid och ser man till lite underliggande stats så märks det att man inte räcker till mot de bästa lagen. De kan absolut vinna denna match, men vi har fått fel favorit här.

Crespin är seriens bästa målvakt

Det har varit mycket snack den senaste veckan om Halmstads stjärna, Robin Dahse, som fick en skridsko över ögat. Han var tillbaka till matchen senast och visade form trots ett halvt lappat öga. Oavsett så är det dock en annan spelare som borde få mer uppmärksamhet än vad han får och det är målvakten Jacob Crespin som jag anser är Hockeyettans bästa målvakt. Han fortsätter att leverera toppinsatser gång på gång och spelar han inte högre upp i systemet nästa säsong så kan jag nog nästan byta jobb.

Halmstad ligger trea i tabellen och har spelat in femton poäng. Man har flera fina vinster och kunde med lite mer medstuds haft ytterligare några poäng. Det är ett underskattat lag, eller åtminstone var underskattade, men jag tycker man bevisat att man faktiskt hör hemma i toppen. Man har ett stabilt grundspel och skapar mycket chanser framåt, vilket i grunden brukar vara en ganska bra kombo.

Jag tycker att det borde vara omvända odds här helt klart. Halmstad körde över Mariestad på bortaplan och Skövde är inte ett bättre lag än Mariestad. Håller Crespin samma nivå som han brukar så är det fördel gästerna här. Vi testar tvåan inklusive övertid/straffar till oddset 1.89 hos Unibet .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip