AllEttan Södra rullar vidare under onsdagskvällen och på Billingehov är det botten som tar emot toppen.

HC Dalen gästar Skövde som tabelltrea och här är det mycket som talar för att gästerna lämnar med en seger i bagaget. Gästerna har i detta nu samlat på sig 38 poäng på 20 matcher och med den poängskörden är de med i racet där uppe. Just nu har de en poäng upp till tabelltvåan Karlskrona HK och upp till serieledande Nybro är det fyra poäng i detta nu och då står alla tre topplag på 20 matcher spelade.

Skövde IK återfinns som tabelljumbo och för deras del är det med fjuttiga tolv poäng med lika många matcher genomförda. Hemmalaget för dagen har en seger på deras fem senaste matcher och denna kom efter straffar då de gästade Kalmar HC för ett par omgångar sedan. Därefter har SIK åkt på tre raka förluster och på de två senaste har de dessutom en målskillnad på 0-10(!).

Karlskrona HK, tabelltvåan, var senaste testet för Skövde och där föll de på bortais med blytunga och glasklara 7-0. Nu väntar hemmamatch och chans till något av en upprättelse, men faktum är att känslan är att hemmalaget redan checkat ut för säsongen.

Lokal press skriver om spelare som redan är klara för nya klubbar till nästa säsong och något annat än jumboplatsen är inte på tal, så motivationen i hemmalaget lär inte vara på topp.

Bättre toner lär det vara i HC Dalen som fortfarande är med i racet om att nå hela vägen till HockeyAllsvenskan nästa säsong!

SPELTIPS
HC Dalen vinner matchen och detta till 1.60 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip