Allettan bjuder på flera spännande möten denna onsdag och ett av dem spelas i Skövde där Kallinge kommer på besök. Skaraborgslaget ligger i mitten av tabellen och Kallinge ligger i botten. Jag tycker oddset är alldeles för högt på gästerna som absolut har bättre chans än vad oddset visar.

Skövde har blandat och gett i inledningen av Allettan och har väl egentligen gått som förväntat. Man har skrapat ihop åtta poäng på sex matcher såhär långt och har bara fyra poäng upp till andraplatsen i denna jämna serie. Matchen är således viktig idag och man är givetvis rätta favoriter när man spelar hemma mot jumbon. Det är väl klart att det ska vara en match som man har bra chans att plocka tre nya poäng i, men jag är inne på att Skövde kan få det lite tufft ändå. Man är bra, men man har också tendenser till att dippa lite i sitt spel. Sedan är också lagen från södra serien i regel alltid snäppet bättre än de från västra serien. Jag säger inte att just Kallinge är bättre än Skövde, men botten i söder är bättre än botten i västra om man jämför. Skövde hade dessutom ett par gubbar saknade förra matchen och det lär vara samma idag.

Kallinge har underpresterat

KRIF må ha haft en tuff start på denna serie där man faktiskt startade med fyra raka matcher utan att ens göra mål. Det är på något sätt något sorts rekord, men man är inte så dåliga som tabellen faktiskt visar. Senast plockade man sin första poäng och förhoppningsvis så var det starten på en bättre trend. Man tillhör givetvis den nedre halvan av lagen i denna serie, men just nu är man superjumbo och så dåliga är man inte. Får man ordning på lite offensiv så utmanar man i allra högsta grad många av lagen. Man hade några avbräck senast, men får tillbaka ett par gubbar idag.

Skövde är favoriter och det är helt rätt, men oddset är trevligt på gästerna här och det är alldeles för högt för att inte testas. Vi hittar 3.17 gånger pengarna på tvåan inklusive övertid/straffar hos Pinnacle och det tar vi med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip