Allettan börjar lida mot sitt slut och den södra serien bjuder ikväll på några högintressanta matcher. Skövde tar emot topptippade Karlskrona där det är två lag som faktiskt ligger i nedre delen av tabellen och poängen återigen är livsviktiga. För gästernas del är läget kritiskt.

Skövde ligger på sjunde plats i tabellen och med det sagt så är det de åtta första som går vidare till ett playoff. Under dem ligger Mariestad och strax under strecket ligger gästande Karlskrona som är tre poäng bakom just Skövde. Alltså kan vi sammanfatta det kort med att poängen idag är livsviktiga för båda lagen, men kanske framför allt för gästerna som ligger i ett kritiskt läge.

Skövde kommer ifrån en stark seger borta mot Dalen med 4-2 och har satt sig i ett läge där man har allt i egna händer inför de avslutande fem matcherna. Det kommer som sagt bli tufft, men man är i alla fall med där och hugger. Hemma så brukar man ändå prestera ganska bra och man kan slå de flesta lagen, vilket även innefattar Karlskrona såklart. Däremot så håller jag ändå gästernas kapacitet och nivå snäppet högre och nångång borde det bara släppa för dem.

Karlskrona tar sig i kragen

För gästande Karlskrona så har Allettan varit en tuff nöt att knäcka. På de första tretton matcherna har endast inneburit två segrar under ordinarie tid, vilket är ett stort misslyckande med tanke på vilken nivå laget besitter i grund och botten. Samtidigt så har förväntningarna varit höga på detta dyra lag och det är klart att folk har ifrågasatt lagets kapacitet.

Senast var det Kristianstad som satte käpparna i hjulet för dem. Såklart att man inte kan vinna varje match, men får man bara in pucken i mål så är man ändå där. Prestationerna visar ändå att man är spelmässigt med i alla matcher, men att det är målen som saknas. På pappret har man ett grymt lag och det kan nog ingen säga något om. Jag tror att man kommer att lösa att ta sig till ett playoff tillslut tack vare grundkapaciteten och då är vinst idag ett måste.

Skövde är bra, men Karlskrona är också bra om man får allt att stämma och jag tycker på något sätt att det här är en lämplig uppgift. I grund och botten är KHK bra och jag tror man tar sig i kragen idag. Raka tvåan testas till 2.05 hos bet65 och testas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip