Slovakien har varit en frisk fläkt såhär långt och varit en fröjd att se på om man vill se mål. Den här onsdagen är en match som dem ska vinna när man ska ta sig ann Polen. Så länge man har skallen på rätt plats så kommer målen att trilla på här då det i grund och botten ska vara klasskillnad.

Slovakien har efter tre spelade matcher skrapat ihop fem poäng och det efter vinster mot Kazakstan och senast USA i övertid. I första omgången fick man se sig besegrade av Tyskland efter att man mer eller mindre kontrat bort sig. Det hindrade dem dock inte för att spela lika respektlöst både Kazakstan och även USA senast. Givetvis var det en stor skräll att man faktiskt slog USA, men det visar också på styrka hos det slovakiska laget. Man har haft många spelare som varit med och producerat där man faktiskt också har lite sparkapital i Hrivik-Cehlarik-Slavkovsky som fortfarande inte riktigt visat sin fulla potential.

Polen är nykomling i detta mästerskap och det är 22 år sedan man var i högsta divisionen. Det är väl också ett tecken på att man är en riktig "blåbärsnation", men också kanske ett litet bevis på att den polska hockeyn är lite på uppgång efter många tunga år. Matchen mot Slovakien kommer givetvis vara en lite för svår nöt att knäcka och fokuset här tror jag kommer att ligga på matchen som spelas på tisdagskvällen mot Frankrike (i skrivande stund). Matchen mot Frankrike är den matchen som spelar roll och en match som är otroligt viktig inför fortsättning där man faktiskt kan sätta Frankrike i ett väldigt tufft läge.

Slovakien har öst in mål

Femton mål på tre spelade matcher såhär långt är ett bra facit. Man har kört sin totalhockey och skapat mängder med vassa målchanser samtidigt som att man varit väldigt effektiva. Här har man givetvis bra chans till att bättra på sin målskillnad och jag tror inte att en match mot ett svagt Polen är någon match som man väljer att prioritera defensiven. Mycket handlar om vilken inställning man har till den här matchen och det såg vi ju på Sverige som gjorde en ofantligt svag insats mot Polen och trots det vinner med 5-1, utan att egentligen skapa överdrivet mycket bra chanser.

Polen släppte fem mål mot Sverige respektive Lettland, men det borde absolut kunnat vara fler mål med tanke på att både Lettland och Sverige inte gjorde några större avtryck. Slovakien har inte hållit på något såhär långt och nog ska man ha okej chans att göra ett par mål här. Dessutom lägger vi mycket vikt på att Slovakien fått en dags mer vila och att Polen faktiskt har en otroligt viktig match mot Frankrike kvällen innan.

Över 5.5 mål för Slovakiten spelas med en medelinsats och oddset finner ni hos ComeOn .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip