Hallå! Dagen som började så bra med ett Lettland som snabbt gjorde två mål mot Tjeckien, följdes upp av en tråkig, långsam och tveksam match mellan Sverige - Schweiz där båda lagen var rädda om poängen och Sverige gjorde lite turligt 1-0 i slutet av den tredje perioden. Men Norge vill det sig inte heller för. En hel del skott men bara ett mål och förlust 1-6. Kanada verkade säkert 6-0 efter två perioder och vi behövde två mål till och Österrike bytte målvakt men matchen slutade trots det 6-0.

Imorgon så är Slovakien - Slovenien först ut.

Slovakien som stretade emot USA i en period och efter att ha gjort 1-1 direkt i den andra perioden så floppade allt. USA totaldominerade och vann den andra perioden med overkliga 6-1 och vann matchen med 7-1. USA fick även till att målvakten Jaroslav Halak gav upp och lämnade kassen.
Nu så kommer Slovakien till en viktig match i gruppen och en seger mot Slovenien är verkligen ett måste. Slovakerna kommer vara tvungna att gå för storseger och knippa tre poäng och rädda upp sin målskillnad inför kommande playoff för att få en sån bra lottning som möjligt.

Slovenien som släppte in två mål mot Ryssland på fyra minuter och vi alla trodde att Ryssland skulle köra över slovenerna. Men icke, Slovenien stretade emot och gjorde både 2-1 och 3-2 innan den andra perioden var slut men fick sig tillslut se sig besegrade med 5-2. Det ska sägas att Ryssland spelade inte strålande och var oerhört darrigt i egen zon med massor av misstag och slarv. Även offensiven var bitvis nonchalant.
Jag tror dock att de bra spelet mot ryssarna gav slovenerna ett bra självförtroende.