Full omgång i hockeyallsvenskan under fredagen och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Södertälje och Björklöven.

Fem raka segrar blev det tillslut för Södertälje då man senast fick se sig besegrade, och det mot bottenlaget Almtuna. Siffrorna skrevs till 1-3 efter att gästernas Golovkovs punkterade matchen i öppen kasse, och insatsen var inte särskilt bra från Södertäljes sida.
Säsongen i stort har dock varit stark då man placerar sig på en fjärdeplats i tabellen.

En nyckel till framgångarna har varit spelet på hemmais där man vunnit sju av tio matcher, och inför förlusten senast hade man sju raka hemmasegrar.
I laget har man en stjärna i Linus Videll som håller hög klass trots sin ålder, och han är uppe i 13 poäng på 14 matcher.
Det finns även spelare som Pasic och Liljegren som sett bra ut. Man har dock varken samma kvalitet och bredd som gästerna har, något som jag tror blir avgörande i matchen.

Björklöven såg länge ut att få lämna isen utan poäng i hemmamötet med Karlskoga då man låg under med hela 1-4 med drygt tio minuter kvar av matchen.
Man stod dock för en mäktig upphämtning då man hämtade upp till 4-4, och trots förlusten i förlängning så visade man att man är svära att slå.
Mycket snack handlar om Modo och Djurgården, men man jagar precis bakom på en tredjeplats, så man har helt klart gjort en bra inledning på säsongen.

Laget har en fin bredd då man har tre starka kedjor som kan hota framåt.
Det finns dock samtidigt riktigt fin spets i Schilkey, Weigel, Fitzgerald och Pooley där den förstnämnda varit en succevärvning då han toppar både målligan och poängligan, och trots bortaplan ska man ses med bra möjligheter.

Södertälje har varit starka hittills och man har slagit flera bra lag på slutet. Insatsen senast hade dock klart mer att önska och nu när ett stark Björklöven kommer på besök så är känslan att man åker på en ny förlust.

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip