Här får vi se formstarka Södertälje möta ett Tingsryd som jagar en plats bland de åtta bästa, och jag har tagit ställning i matchen.

Södertälje kommer från en 1-3 seger mot Vita Hästen, en seger som satt hårt inne. Man gjorde det förlösande 1-2 målet med bara 2.20 kvar att spela där man sedan gjorde 1-3 i öppen kasse. Segern tycker jag var helt rättvis även om man gick ner sig lite i andra perioden.
Innan dess slog man Kristianstad hemma med 5-1 så formen är fortsatt på topp då man är det formstarkaste laget i hela ligan sett till de tio senaste matcherna. Bergvik fortsätter att imponera i kassen och han har varit glödhet den senaste tiden, något som inger trygghet för hela laget.
Filip Ahl gjorde sitt andra mål för laget efter flytten, och även att det kom i öppen kasse så inger det självförtroende, och han kommer bli en viktig spelare framöver här.
Man ligger sexa i tabellen där man efter segern senast ryckte ifrån Vita Hästen och har nu fyra poäng ner till sjundeplatsen. Nu har man även tagit upp jakten på femteplatsen som Västerås har, och dit har man fyra poäng upp.
Nu är det hemmaplan och där trivs man då man vunnit 14/24 matcher, och ser vi till de tio senaste hemmamatcherna så har man vunnit åtta av dessa.

Tingsryd kommer från en övertidsseger mot Mora med 3-2 efter att Olhaver avgjort i powerplay. Chansmässigt så var det en jämn match, men kollar man under över ordinarie tid så fick man bara iväg 17 skott, och då ska vi också komma ihåg att Mora varit riktigt skakiga defensivt så slutet.
Formen är inget vidare då man bara vunnit tre av sina tio senaste matcher. Truppen är dock svag då både spets och bredd i laget är klart begränsad. Visserligen har man fortfarande chans att knipa en plats bland de åtta bästa lagen, men man har kvar Södertälje, Karlskrona, Almtuna, Modo och Västerås där tre av matcherna är riktigt svåra, så man kommer behöva överprestera rejält för att lösa det.
Nu ställs man mot ligans formstarkaste lag som även har en glödhet målvakt, och jag ser inte segerchanserna som stora.

Södertälje kommer med kanonform och då man både har bättre spets och bredd i laget än vad gästerna har så tror jag man tar sin tredje raka seger.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Nordicbet eller Betsafe // TT

This is the stats tab
This is the post tip