Nu är det dags för slutspelsserien för lagen som slutade 3-8 i hockeyallsvenskan, och här möts Södertälje och Västervik.

Södertälje slutade på en sjundeplats i grundserien och fick därför inte med dig några poäng in i denna rundan, så här gäller det att göra riktigt bra matcher i denna rundan, och då är det viktigt att man börjar med seger.
Man förlorade den sista matchen i grundserien mot just Västervik med 3-0 på bortaplan där Åhman i hemmakassen spikade igen och räddade 33 skott. Nu är det dock nya förutsättningar och det är framförallt på hemmaplan Södertälje gjort sina bästa matcher då de vann 16/26 matcher under grundserien, så det är ett klart plus att spela hemma nu.
Skadeläget ska vara bra och inga stora avbräck ska finnas.

Västervik knep åttondeplatsen då man avslutade med två segrar i grundserien. Man spelade ihop 68 poäng, och ser vi till dagens motståndare så hade de 81.
På bortaplan hade man det rätt tungt då man bara vann 10/26 matcher. På dessa 26 matcher gjorde man bara 54 mål framåt, något som gör det svårt att vinna matcher.
Man har också tappat en del spelare sista månaden då Plant gått till Björklöven, Nowick till Skellefteå och Bordson till HPK, och detta var oerhört viktiga spelare för laget, så man har absolut tappat kvalitetsmässigt. Nu möter man ett Södertälje på bortaplan, och jag tror man får det tufft i denna matchen.

Jag håller Södertälje som det klart bättre laget, och med tanke på att man spelar på hemmaplan så tror jag man visar sig starkast, vilket gör att jag väljer att gå på hemmaseger.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Unibet , 888sport , Casumo eller LeoVegas // TT

This is the stats tab
This is the post tip