Luleå gästar Sparta Prague nere i Tjeckien i en matchen man kliver in som ganska klara favoriter, men detta lär knappast bli någon enkel uppgift.

Sparta Prague slutade på en andraplats i slutspelet i den inhemska ligan förra säsongen efter att man förlorat med 4-2 i matcher mot Trinec, så man tillhör ett av topplagen i ligan.
Nu senast i den första CHL-matchen mot danska Aalborg gick man dock på en rejäl mina då man högst oväntat fick stryk med 2-3. Möjligt det var en hel del underskattning, men insatsen var allt annat än bra, och här kommer man vara revanschsugna.

Man har flera vassa spelare i laget så som Vladimir Sobotka, Michal Repik, Roman Horak svenske Erik Thorell, så man har absolut kvalitet nog att störa gästande Luleå, och här blir man något underskattade efter den svaga insatsen senast.

Luleå öppnade gruppspelet med en klar 2-5 seger mot finska Jukurit, och man vann klart rättvist då man var det bättre laget.
Einar Emanuelsson stod för två mål i matchen, något som lär ha varit riktigt skönt med tanke på hans svaga poängskörd förra säsongen.

Till denna säsongen har man dock två otroligt tunga tapp i Pontus Andreasson och Linus Omark som båda lämnat laget, ettan och tvåan i den interna poängligan förra säsongen, så det är inte vilka spelare som helst.
Man har förstärkt laget med bland annat Jesper Sellgren, men offensivt har man inte kunnat ersätta Andreasson och Omark, så jag köper inte att man ska vara klara favoriter i en tuff bortamatch.

Sparta Prague lär komma ut klart mer förberedda till denna matchen än senast och i grunden är man ett lag som absolut kan utmana svenska lag på hemmaplan, vilket jag tror man visar här, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: 1X och jag investerar 1u // TT
This is the stats tab
This is the post tip