Vi kommer att försöka leverera nån form av singel alternativt dubbel under hela ishockey-VM när det gäller spelarpoäng. Det är en kul spelform och något som absolut kan vara en kassako, speciellt under mästerskapt. Denna gång blir det en dubbel till en av de tidiga matcherna samt till en av eftermiddagsmatcherna.

Frankrike - Kazakstan
Spelstopp: 12.20
Roman Starchenko att göra poäng (1.77)

Den första spelaren vi ska fokusera på är den rutinerade herren Roman Starchenko som spelar i Kazakstan. Kazakerna tar emot Frankrike i premiären i en match som på förhand absolut kommer bli en jämn tillställning. Frankrike kliver in som knappa favoriter här, men har mycket att bevisa. Orkar man föra spelet när man trots allt är vana av att i princip bara försvara sig? Min tanke är att Kazakstans stjärnspelare kommer att få mycket ytor och spetsmässigt är Kazakstan ett bättre lag.

Roman Starchenko är deras äldsta spelare och en symbol för hela landslaget. Han spelar normalt sett i KHL där han prickar in en del poäng och motståndet denna gång är klart sämre än vad han är van att möta. Han spelar i första PP och i en av de två femmor som ska vara offensiva i Kazakstan. Jag tror absolut det kan bli en del lägen i powerplay samt att han ändå kommer att få sina lägen att producera. Frankrike imponerar inte defensivt.

Skellefteå-spelaren fullbordar dubbeln

Polen - Lettland
Spelstopp: 16.20
Marins Dzierkals att göra poäng (1.64)

Polen har tagit sig till A-VM och bara det är en stor skräll. I premiären agerar man kraftiga underdogs mot förra årets succélag Lettland och man ska inte kunna ta några poäng här. Lettland är inget topplag på något vis, men man ska ändå vara både en och två klasser bättre än Polen. Jag räknar med ett spelövertag från Lettlands sida och en normal dag kan det absolut rinna på målmässigt.

Vi ska fokusera på Martins Dzierkals som kommer att lira i en ledande femma i Lettland. Troligtvis får han spela tillsammans med Kaspars Daugavins som är lagets stora stjärna och den unge talangen Dans Locmelis, vilket absolut ska vara en femma som kommer att tillbringa mycket tid i anfallszon. Dzierkals är en ganska allround spelare, vilket gör att han är användbar i många olika lägen. Här i Lettland är han en av de bättre och jag tycker att oddset 1,64 är helt okej på en spelare i ett lag som möter en sämre nation.

Dubbeln ger oddset 2.91 hos Unibet och det spelar vi med insats lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip