Efter ett break från spelarpoängen igår i brist av tid så är vi tillbaka idag med en spännande dubbel. En kul marknad som blir lite extra krydda på ordinarie matcher. Denna gång blickar vi på en spelare i Finland samt en av Tjeckiens stora stjärnor.

Norge - Finland
Spelstopp: 16.20
Oliver Kapanen att göra poäng (1.60)

Oliver Kapanen, son till Kimmo Kapanen, hade en bra kväll i vinstmatchen mot Storbritannien där han stod för ett hattrick och en assist. Tillsammans med NHL-spelaren Jesse Puljujärvi och Ahti Oksanen ska de ha mycket offensiv zontid där Kapanen är den som ska styra. Idag möter man som sagt Norge och det är väl ett snäpp upp jämfört med matchen mot Storbritannien, men det är inte ett vasst Norge som ställer upp i detta mästerskap. Finland är inte särskilt starka denna upplaga, men nog ska man vara kraftiga favoriter mot Norge och Kapanen lär återigen få mycket istid offensivt.

Tjeckiens stjärna vaknade tillslut

Schweiz - Tjeckien
Spelstopp: 20.20
Ondrej Palat att göra poäng (1.87)

Till kvällens kanske mest intressanta och roligaste match ska vi givetvis plocka en poängmakare. Jag tycker till denna match att det finns flera möjliga poänggörare här. Jag kommer dock att plocka Ondrej Palat. Tillslut så vaknade han senast och avslutade med ett mål och en assist i den sista perioden och han ska absolut vara en av Tjeckiens ledande spelare i detta VM. Han är en av få förstärkningar som kommer från NHL och han är en spelare som kanske inte i NHL har producerat överdrivet mycket den senaste säsongen, men han har i grund och botten ett fint spelsinne och är väldigt alround som hockeyspelare. En spelare som kan användas i alla spelformer och i ett Tjeckien där de största stjärnorna inte finns så är han ett toppnamn.

Dubbeln ger oss 2.99 gånger pengarna och spelas med flatinsatsen 2 units för poängspel under detta VM.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip