Vi kliver på den tredje poängdubbeln i detta världsmästerskap och ser det återigen som ett kul sidospel som en extra krydda. Vi fokuserar på en forward i det nordiska mötet mellan Danmark och Norge, samt avslutar dubbeln med ett backlöfte från Kanada.

Danmark - Norge
Spelstopp: 16.20
Joachim Blichfeld att göra poäng (1.77)

Här i det nordiska rivalmötet mellan Danmark och Norge kommer vi att plocka en spelare ur det danska laget som är en av lagets absolut bästa spelare. Blichfeld kanske inte helt fått ut sin fulla potential i Växjö, men i grund och botten är han en väldigt bra hockeyspelare. Han öste in mål borta i AHL och hade i sin första säsong i Vöxjö lite torka, men repade sig förra säsongen och var klart bättre. I Danmark får han mycket speltid och tillsammans med Mikkel Aagard så styr dem powerplay tillsammans. Han är en spelare som har ett vasst skott och försöker utnyttja det för det mesta. Mot ett svagt defensivt Norge, i en match som det kanske också blir lite känslor i, ska Blichfeld få goda möjligheter att ordna en pinne. Hittills står han på tre poäng på två matcher.

Backlöftet får chansen

Österrike - Kanada
Spelstopp: 20.20
Olen Zellweger att göra poäng (2.00)

Olen Zellweger är en otroligt spännande spelare för framtiden. Han har absolut potential till att bli en av de bästa offensiva pjäserna i hela världen om han får rätt utveckling. Han har öst in poäng i juniorligan i Kanada och dessutom haft en bra första säsong borta i NHL. Här i Kanadas lag så har han kanske inte mest speltid, men han får en hel del chanser i powerplay trots sin unga ålder och han gör det väldigt bra. Han är en back med otroligt bra spelförståelse och älskar att följa med i en andravåg upp i anfall. Han har hittills gjort tre poäng på två matcher även han och det är bra som back. Denna gång möter man ett Österrike som inte direkt är särskilt vassa defensivt och nog borde kanadickerna ha lekstuga här. Zellweger får tipset!

Dubbeln betalar en bra bit över tre gånger pengarna och som vanligt så kör vi en flat insats här. Oddset finner ni hos Bethard .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip