Vi fortsätter att försöka hitta lite roliga sidospel i ishockey-VM där spelarpoäng är en populär marknad. Idag blir vi mot en toppback i Slovakien samt en rutinerad herre i Tyskland som spelar med två gubbar som han känner väl.

Tyskland - Lettland
Spelstopp: 16.20
Yasin Ehliz att göra poäng (1.95)

Matchen mellan Tyskland och Lettland blir en häftig sådan och också en match som betyder mycket för båda lagen. Tyskland har haft en tuff öppning då man kanske mött de tre bästa lagen och måste därför vinna denna match för att skaffa sig ett bra läge inför avslutningen. Jag kommer fokusera på en lite mindre känd spelare i form av Yasin Ehliz. Han är en rutinerad spelare som har varit given i landslaget under många år. Tillsammans med sina kedjekamrater Michaelis och Pföederl så är de en vass kedja som hittills varit Tyskland bästa. Man har många turneringar tillsammans och vet precis var man har varandra. Ehliz har dessutom fått en plats i deras första powerplay-uppställning tillsammans med lagets stjärnor Peterka och Kahun. Efter Sveriges överkörning av Tyskland senast så fick de sig en rejäl utskällning och lär vara klart mer taggade idag. Ehliz har gjort fem poäng såhär långt på tre matcher.

Slovakiens backstjärna avslutar dubbeln

Slovakien - Polen
Spelstopp: 20.20
Martin Fehérváry att göra poäng (1.80)

Likt som igår blickar vi mot en back även i denna dubbel. Igår var det den unge Zellweger i Kanada och idag kör vi på Slovakiens toppback Martin Fehérváry som har en stor roll i detta offensiva Slovakien. Tillsammans med Simon Nemec är han en av de två backar som spelar mest och är användbar i samtliga spelformer. Hittills har det bara blivit två mål och en assist, trots att Slovakien gjort hela femton mål. Däremot så är motståndet helt annorlunda idag och jag räknar kallt med att Slovakien fortsätter att ösa in mål. I vilket fall så har man goda möjligheter till målkalas ikväll mot ett tröttkört och svagt Polen.

Dubbeln betalar 3.51 hos Bethard och vi kör återigen samma insats.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip