Vi ska givetvis ha en semifinalsdubbel med lite spelarpoäng från båda matcherna och vi kommer göra det ganska simpelt. I Tjeckein går vi på en ikon som har imponerat såhär långt och i Schweiz blir det lagets stora stjärna som hittills varit lagets ledande forward.

Sverige - Tjeckien
Roman Cervenka att göra poäng (1.89)
Spelstopp: 14.20

Här har vi på förhand en väldigt oviss match att vänta. Jag tror som jag skrev i det andra speltipset att Tjeckien mycket väl kan stå som segrare här. Man har en stabil defensiv och ett par offensiva kort som står ut. Här går vi inte på spelare som Necas eller Pastnak, utan vi går på en rutinerad ikon i detta landslag. Roman Cervenka är 38 år och gör förmodligen sitt sista hemma-VM och han har hittills gjort det med bravur. Elva poäng har det hittills blivit på åtta spelade matcher och han är deras kapten och kanske också en av de viktigaste energispelarna dem har. Framåt har han sin styrka och i Tjeckiens vassa powerplay har han en nyckelroll där han ska ha mycket puck. Senast fick han stärka upp tredjefemman med Kase och Sedlak, men de tycker jag inte spelar någon större roll. Offensivt kommer han få mycket tid och det händer alltid grejer när han är på isen.

Schweiz stjärna avslutar dubbeln

Kanada - Schweiz
Kevin Fiala att göra poäng (1.74)
Spelstopp: 18.20

Det är för mig givet att jag tror på att Kanada ska gå vidare här då man i grund och botten är såpass mycket starkare än Schweiz. Det kryllar av NHL-stjärnor i Kanada och mot ett lag som består till stor del av inhemska spelare så är man givna favoriter. Det finns dock ett litet undantag och det är Schweiz förstakedja som leds av Kevin Fiala från Los Angeles Kings. Han har varit otroligt bra tillsammans med Nico Hischier och är det någon femma som ska skicka Schweiz vidare till en final så är det dem. De måste vara bidragande ifall man ska kliva förbi Kanada och istiden kommer de att få i alla viktiga offensiva lägen. Jag tror Kanada vinner och går vidare, men de är en maskin där många bidrar och därav svårt att plocka en enskild spelare. I Schweiz är det desto lättare och vi går på Kevin Fiala som hittills har gjort elva poäng på sex matcher.

Dubbeln finns till 3.29 hos Coolbet och får vara ett kul sidospel till båda matcherna. Insatsen blir som vanligt lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip