St Louis Blues - Carolina Hurricanes

Goalies: Allen (confirmed) vs Ward (probable)

St Louis Blues vann årets upplaga av Winter Classic då man slog Chicago Blackhawks med 4-1. en väldigt bra match men alltid lurigt när man spelar utomhus. Det fick Jake Allen känna på då han redan efter 2min av matchen släppte in 0-1 efter att pucken studsat väldigt konstigt från ett backskott av M.Kempney. Blues jobbade efter målet sig in i matchen och var det spelförande laget. I andra perioden hittade man kvitteringen till 1-1 genom Berglund och i tredje perioden fick vi se Tarasenko magic då han stod för två mål.

Carolina Hurricanes trodde jag skulle bjuda upp till match hemma mot New Jersey Devils senast. Canes spelade helt okej i matchen men hade oerhört svårt att vara konsekventa i avsluten. Trots att man vann skotten med hela 30-18 föll man med 3-1 efter att Corey Schnieder haft en väldigt bra match. Canes ger sig nu ut på en tuff roadtrip där man först möter Blues i kväll och sedan Hawks imorgon.

Carolina i år har varit ett stark hemmalag, men on the road är man inte i närheten av lika starka. Laget är usla 5-10-6 på bortais i år och möter ett av ligans klart bästa hemmalag. Blues är 15-3-4 och har slagit Canes 6/10 senaste mötena. Senast lagen möttes vann Blues med 5-2.

Jag tycker det ska vara klasskillnad mellan dessa lag. Blues kommer från en väldigt fin insats medan Canes inte alls fick utdelning senast man spelade. Lägger vi sedan till hemma mot borta bör Blues gå segrande ur denna strid.