St Louis Blues - Washington Capitals

Goalies: Allen (probable) vs Holtby (probable)

I natt startar en kort roadtrip för de regerande Stanley Cup mästarna Washington Capitals, och första stoppet på trippen blir ett kämpande St Louis Blues.

Washington Capitals är de regerande Stanley Cup mästarna, och har denna säsong placerat sig i toppen av Metropolitan Division. Detta utan att gjort allt för stora rubriker kring sig. Caps är fruktansvärt bra men på något sätt tycker jag man tagit de för givet lite och de står ändå lite i skuggan av Tampa Bay Lightning som de flesta håller som klara favoriter till Stanley Cup för tillfället. Caps ångar dock på och är helt klart ett av ligans bästa och just nu formstarkaste lag. Man har 8 vinster på de senaste 10 matcherna och har ett säsongsrecord på hela 24-11-3. Med detta ligger man trea i sin conference och endast Leafs och Tampa ligger före. Senast bröts dock Caps fins vinstsvit efter en tung förlust mot ett Nashville Predators som hade hela 9 raka förluster på bortais. Caps startade matchen på klart bästa sätt och skaffade sig snabbt ett 2-0 ledning och känslan var att detta skulle vara en piece of cake med tanke på Nashvilles problem på bortais. Caps borde nästan dödat matchen i första perioden där man flög fram, men istället för 3-0 så satte Predators 2-1 och i andra perioden hade de tunga Preds vaknat. Man vände till 3-4 och avslutade tredje perioden med att sätta två mål av Ryan Ellis och Victor Arivdsson. En lite oväntad förlust och största problemet för Caps var att man släppte för många returer som Preds var heta på.

St Louis Blues är det forna topplaget som denna säsong inte alls fått spelet att stämma. Man har enligt mig en riktigt bra trupp och jag tyckte också laget hade jobbat bra på försäsongen med spelare och spelet kändes bra. Dock har man denna säsong absolut inte fått spelet att stämma och toppspelare som Tarasenko har verkligen underpresterat och den spelare som egentligen är den enda som levt upp till förväntningarna är nyförvärvet Ryan O’Reilly. Detta tillsammans med en förstamålvakt som är väldigt upp och ner vilket skapat osäkerhet i Blues spel gör att man nu befinner sig på en 7e plats i divisionen och slutspel i år känns som väldigt tufft. Laget har två raka förluster där man senast mot NY Rangers verkligen inte kunde hitta målet bakom en storspelande Henrik Lundqvist. Blues förde spelet men kom inte igenom och Rangers utnyttjade detta och kontrade in 2 mål vilket räckte till en 2-1 seger.

I natt väntar en riktigt tuff uppgift för Blues mot ett Caps som bör vara revanschsuget. Spelet för Caps tycker jag fortfarande finns där och man borde förlängt vinstsviten mot Preds. Man slarvade och städade undan returer för dålig där och det kostade matchen och jag räknar med att Caps kommer betydligt mer noggranna i natt. Man är heta och mot ett Blues med en tveksam målvakt och svag form känns det som en seger är nära till hands. Man har dessutom vinnit 7/10 senaste mötena H2H och har 5 raka vinster mot Blues de senaste åren.

Jag tycker 2.50 hos LeoVegas , Unibet mm känns bra på att Caps studsar tillbaka i natt då jag ser de som favoriter i denna matchup och jag spelar därför

Match: St Louis Blues - Washington Capitals
Spel: 2
Odds: 2.50
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas , 888sport , Unibet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip