Lite strul under förmiddagen gör att första spelet dyker upp bara 3,5 timma innan nedsläpp, men hoppa de flesta hinner kika in och läsa i vilket fall!

Stalnye Lisy är ett härligt gäng att följa i ryska MHL. Av de matcher jag sett så har man spelat en rolig hockey där man trots en bra offensiv släpper in ganska få mål. Formen är helt på topp och man har vunnit tio av de elva senaste matcherna. Förlusten kom borta mot Irbis, och det är en tuff match, och det är trots allt hemmaspelet som imponerat hittills.
Nu senast hade man dubbelmöte mot Sibirskie Snaipery, ett lag som håller hög klass och som haft en stark inledning på säsongen. Man vann dessa två möten med 3-1 samt 5-0 vilket är starka siffror. Man har bara förlorat en match på hemmaplan hittills och det var i seriepremiären hemma mot Snezhnye Barsy. Därefter har man vunnit samtliga matcher och även vunnit med minst två mål i dessa.

Kuznetskie Medvedi kommer få det tufft denna säsong. Man har inte imponerat i inledningen och spelarmaterialet ser ut att hålla för max en mittenplacering med lite flyt. De elva senaste matcherna har inneburit nio förluster och två vinster, och man har svårt att mäta sig med de lite bättre lagen. Varken hemma eller bortaspelet har imponerat och att åka möta ett formtoppat Stalnye Lisy på bortaplan känns som en alldeles för svår uppgift.

Detta är en match som hemmalaget ska ha full kontroll på och vinner man inte med stora siffror så blir jag förvånad, då man är ett klart bättre lag än gästerna samt har stor hemmaplansfördel.

Speltips: 1 hcp -1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två mål och jag kliver in med 6u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip