Gruppjumbon Storbritannien tar emot ett revanschsuget Finland under fredagen, och här är det inte snack om vilket lag som håller högst klass.

Storbritannien har på sina fyra framträdanden tagit en poäng och den kom mot Norge där man trots ett 3-0 underläge efter två perioder lyckades ta ikapp, men man förlorade senare efter straffar.
I övrigt har det blivit förluster mot Tjeckien med 5-1, Sverige med 6-0 och nu senast USA med 0-3.
Matchen mot USA spelades även under torsdagen, så denna matchen kommer bara dygnet efter, och med tanke på hur man fick slita där så lär det vara en del möra ben inför denna matchen.

Truppen tillhör även en av de svagaste i hela turneringen då man har få spelare utanför den inhemska ligan, och mot Finland kommer man inte ha något att hämta.

Finland har gjort en bra turnering hittills då man inför senast hade tre raka segrar. Nu senast väntade dock tuffare uppgift i Sverige och där avgjordes det först i straffläggningen, och det var tre kronor som drog det längsta strået. Insatsen var dock trots nederlaget bra, och efter förlusten lär man vara sugna på revansch, något jag tror Storbritannien får sota för.

I truppen har man spelare som Granlund, Manninen, Lehtonen och Armia för att nämna några. Det är även klart att man får förstärkningar, bland annat från Dallas backstjärna Miro Heiskanen, så truppen håller en riktigt bra nivå, och här tror jag att man sätter gasen i botten direkt.

Finland är ute efter revansch efter förlusten mot Sverige senast och med tanke på att man fått en vilodag inför matchen så lär man vara klart piggare än Storbritannien, och jag tror man har goda möjligheter att avgöra matchen redan efter den första perioden.

Speltips: 2 över 1,5 mål första perioden och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip