Dagens kanske mest intressanta match spelas faktiskt mellan Storbritannien och Norge. Det är alltså i princip en direkt avgörande match om vilka som åker ur A-gruppen och skickas ner till division ett. Storbritannien behöver ha tre poäng och för att ta dem behövs mål framåt. Vi kommer att fokusera på lagets överlägset största stjärna.

Storbritannien har förlorat fem raka matcher och har väl bara egentligen varit nära att plocka poäng i förlustmatchen 3-4 mot Danmark. I övrigt har det varit idel ganska klara förluster och man är helt enkelt inte bättre än så. En förlust i dagens match mot Norge skulle definitivt skicka ner till division ett igen. Tittar man också på pappret så är det egentligen inget snack om att man är denna grupps klart sämsta lag.

Tittar man på Norges del till den här matchen så kan det här bli ett riktigt praktfiasko och ett hårt slag för den norska ishockeyn om man skulle förlora idag. En förlust i ordinarie tid skulle innebära att man hamnar på samma poäng som Storbritannien och därmed hamnar sist i gruppen på grund av inbördes möten. Visst att det här varit en tuff grupp, men Norge har högre förväntningar än detta. Man har trots allt ett par rutinerade gubbar med och dessutom kryddat med bland annat Zuccarello och nu även den forne stortalangen Mathias Emilio Pettersen. Det skulle vara ett stort fiasko om man åker ur och med tanke på hur man spelat så är det inte omöjligt någonstans att det blir en liten skräll här.

Liam Kirk - en av få i Storbritannien

Storbritannien är ett landslag som egentligen inte är så mycket att hänga i granen. De består i regel av spelare från den inhemska ligan, som normalt sett inte står så högt i klass i Europa, och då är det också förståeligt att spelet är därefter. En av få ljusglimtar i denna trupp är dock Liam Kirk. Han smällde denna säsong in 28 mål i den tjeckiska ligan och har tidigare producerat bra med poäng i den finska högstaligan såväl som i den amerikanska juniorligan. Nästa säsong är han klar för Eisbären Berlin. I detta landslag är han den absolut största stjärnan och han lär idag få spela en bra bit över tjugo minuter med tanke på att det är deras viktigaste match hittills. Kirk har såhär långt gjort fyra poäng på fem matcher.

Mot ett motstånd som Norge så är han absolut en av de bästa spelarna på isen och han kommer att vara inblandad i mycket denna afton. Jag tror hårt på att han gör poäng idag och detta spelas denna gång lite hårdare. Oddset 1.80 finner ni hos Unibet denna gång.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip