Sverige - Finland

Riktigt rivalmöte när svenska Tre Kronor ställs mot Finland i en repris av OS-semifinalen från Sotji senast. Då slutade det i vinst med 2-1 för Sverige och nu är man satta som stora favoriter att göra det igen. Fråga är om man klarar av att köra över finnarna som är pressade att vinna!

Sverige ställdes mot Ryssland i första matchen i World Cup. En match som på förhand kändes tuff slutade med att det var svenskarna som tog 2 poäng och ryssarna 0. Detta efter en relativt händelsefattig match där Sverige spelade säkert i positionsspelet och gav aldrig ryssarna några riktigt farliga chanser. Sverige utnyttjade ett fantastiskt skott av Gabbe Landreskog och en riktig elvisp av Viktor Hedman. Alex Ovechkin gjorde spänning i matchen med 33 sekunder kvar och man hade även inne en ”2-2” puck med 11 sekunder kvar, men det dömdes korrekt bort till Ovechkins ilska.

Finland blev i öppningsmatchen överkörda av Team Nordamerika U23 i en match där jag rekade de unga amerikanerna. Man har på papperet ett lag som inte skapar de största rubrikerna men det finns trots allt bra kvalitet i laget.

I denna match är jag lite fundersam över om Sverige bara kan gå ut och damma av finnarna som är pressade att vinna kvällens match om inte deras World Cup-äventyr ska vara över redan efter 2 matcher. Grönborg har dessutom gått ut med att man petar JacobMarkström som gjorde en grym insats mot ryssarna i förmån av en halvsjuk Henrik Lundqvist. Hade du frågat mig inför turneringen hade jag aldrig sagt dessa ord, men att spela en Lundqvist på 90% som dessutom var usel mot Team Europe matchen innan turneringen istället för att köra vidare på en Markström som gjorde en felfri match mot ryssarna tycker jag är ett felbeslut.

Finnarna kommer ge Sverige en match är ja övertygad om. Det kanske inte räcker till seger men när vi får en lina på Ö1.5 mål med dessa NHL-spelare i Finland måste jag testa då jag inte alls är säker på att Lundqvist är säkerheten själv.

Jag testar därför

Finland Ö1.5 mål (Endast REG-time) @ 1.65 med 3/6 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip