Sista matcuen i Beijer Hockey Games ska spelas och vi får se ett klassiskt möte då Sverige ska möta Finland.

Sverige öppnade turneringen genom att slå Tjeckien med 1-2 där man avgjorde med fem minuter kvar att spela. Nu senast blev det en seger mot Ryssland där siffrorna skrevs till 5-2, och både Nilsson och Fagemo stod för varsitt mål.
Jag tycker man har spelat rätt bra hittills under turneringen, och flera spelare har visat upp sig på ett bra sätt.
Johansson stod för en bra insats mellan stolparna då han höll tätt i två perioder. I tredje fick han dock kapitulera två gånger om, men då hade man också en stabil 3-0 ledning inför perioden.
Nu ska man avsluta turneringen här och det räcker med en poäng för att säkra förstaplatsen. Jag tror dock att man kommer gå fullt ut för att vinna matchen då det alltid är speciellt att möta finnarna.

Finland vann sin öppningsmatch mot Ryssland med 3-0. Den matchen spelades i Finland, och nu är det globen som gäller. Matchen mot Tjeckien spelades i globen, och där föll man med 1-3 efter att tjeckerna punkterat matchen i öppen kasse.
Det var en rätt jämn match om man ser till 60 minuter, och man kunde likaväl gått segrande ur matchen.
Man har en fin toppkedja i Pulkkinen, Lethera och Nättinen som man måste hålla koll på. I övrigt så är de flesta spelarna från SHL eller den inhemska ligan, och jag tycker att man har något svagare trupp än vad Sverige har.

Jag tycker Sverige har ett klart mer intressant lag än vad Finland har, och då man får spela på hemmaplan i Stockholm så ska segerchansen vara god!

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT