Sveriges sista gruppspelsmatch i JVM är här och det på självaste nyårsafton. På förhand trodde man nog inte att denna match skulle bli i princip betydelselös, men Sverige har säkrat gruppsegern och Finland kommer troligtvis på en tredjeplats i gruppen. Jag fokuserar istället på i mitt tycke Sveriges bästa spelare hittills.

Sverige körde bokstavligt talat över Kanada och det enda som saknades var väl målen framåt, men i övrigt stämde allting. Man är van att se JVM där Kanada är numret större och Sverige är dem om ser små och ängsliga ut, men här var det verkligen omvända roller. Sverige var ofantligt bra och ska bara nu avsluta snyggt mot Finland för att sedan fortsätta sin resa mot guldet.

Finland imponerade senast mot Lettland och även om siffrorna bara skrevs till 4-0 så kunde det absolut varit större siffror. De har förlorat mot Tyskland samt Kanada, vilket gör att dem kommer att placera sig på plats tre i gruppen oavsett resultat i denna match, om inte Tyskland slår Kanada, men det känns högst osannolikt. Jag tror kanske inte matchen kommer bli den roligaste och mest tuffa matchen att se på, men jag räknar ändå med att lagen försöker spela fin anfallshockey.

Unger Sörum borde haft fler poäng

Jag har pratat mycket om denne Unger Sörum och jag hoppas att folk sett hur duktig han är. Han är spelskicklig, snabb och är absolut inte rädd för att testa det oväntade. Hittills står han på fyra poäng, men det kunde absolut varit fler än så. Tillsammans med Edstrom och Stenberg så har de mycket puck på motståndarnas planhalva. Unger Sörum är överallt och är den som bygger spelet i femman. Han har goda chanser att återigen göra poäng och det är det vi kommer att gå på här. Jag tror att de som sett Sveriges matcher under detta mästerskap också ser hur bra han faktiskt varit offensivt.

Det är mycket möjligt att man kommer att testa en del saker i denna match, men oavsett så kommer chanser att fås offensivt för denne man. Jag kommer att testa Unger Sörum att göra både en och två poäng här.

Unger Sörum över 0.5 poäng (2.00) - 3/5 units
Unger Sörum över 1.5 poäng (6.00) - 1/5 units
This is the stats tab
This is the post tip