Sverige kommer ifrån en 7-2 seger mot Lettland och stormar mot gruppseger. Idag ska man ta sig an Frankrike och det är återigen ett motstånd man ska vara klasser bättre än. Frankrike är nog medvetna om situationen idag, men man kommer givetvis försöka streta emot så länge som möjligt.

Sverige går mot en gruppseger och man kan vid en seger idag säkra den med en match kvar att spela. Gruppspelet har överlag varit mycket bra för Sam Hallams landslag och även om motståndet till stor del varit av den sämre kvalitén så har det spelmässigt funkat väldigt bra. Man har 26-7 i målskillnad på fem spelade matcher, vilket gör dem turneringens bästa lag såhär långt. Man har skaffat sig ett drömläge inför avslutningen och det vore konstigt att säga något annat än att de är storfavoriter till att gå hela vägen.

Dagens match betyder givetvis en del då man kan säkra gruppsegern och således också kunna slappna av lite i sista gruppspelsmatchen. Frankrike är ett motstånd man ska slå och med tanke på hur de tidigare matcherna sett ut mot dessa mindre nationer så bör Sverige ha ett bra läge återigen att bättra på sin målskillnad.

Frankrike ska vara ett snäpp bakom Sverige

Frankrike har hittills gjort precis vad man är förväntade att göra. Man har slagit Polen samt tagit poäng i en match där man haft en rimlig chans, vilket placerar dem på säker mark och inte riskerar att åka ur A-gruppen. De har spelat ett tight försvarsspel hittills och kan nu spela lite mer avslappnat inför avslutningen. Man kommer givetvis att försöka rå på Sverige, men man vet om att man är klasser sämre än det stjärnspäckade Sverige. Tittar man till exempel på matchen mot USA som man förlorade med 4-0, så släppte mantillslut till 54 skott emot sig. Nu tror jag kanske inte Sverige kommer upp i det antalet, men det är en liten fingervisning om vad som väntar fransmännen idag.

Jag räknar med att ett starkt Sverige fortsätter att spela fin offensiv ishockey. Handikappspelet tycker jag också är ett alternativ här, men jag väljer Sverige över 4.5 mål till oddset 1.68 hos ComeOn och spelas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip