Sverige kliver in i kvartsfinalen där man ställs mot Kanada, och här tycker jag det är fördel Sverige.

Sverige tog sig igenom gruppspelet genom att slå Lettland och Slovakien samt förlora mot Finland i gruppfinalen.
Mot Finland hade man en stark 3-0 seger efter två perioder, och det såg väldigt bra ut. Man tappade dock i den sista perioden och tillslut föll man även på förlängning, och det ställde en del frågetecken.

Det positiva inför matchen är att man sluppit spela åttondelsfinal då man gick direkt till kvartsfinal genom att bli bästa tvåa i gruppspelet, vilket gett laget nödvändig vila.
Målvaktssidan är en av turneringens klart bästa och det kommer bli nyckeln till att ta sig vidare i turneringen, och i mina ögon tycker jag att det finns bra möjligheter att stänga ner kanadensarna.

Kanada öppnade med en 5-1 seger mot Tyskland för att sedan förlora mot USA med 2-4. I den sista gruppspelsmatchen väntade Kina, och där blev det självklart en säker seger.
Man fick även möta Kina i åttondelsfinalen och även där blev det en säker seger, och siffrorna skrevs till 7-2. Det var dock två insläppta mål i matchen och Kina missade även en straff, något som helt klart oroar även om man hade full kontroll på matchen.

Nu väntar tuffare motstånd än man stött på hittills och trots att det finns en del skickliga spelare i laget så har man lidit en hel del då NHL-spelarna inte kommit till turneringen, och det här kan absolut bli en jobbig match för laget.

Sverige har en av turneringens bästa målvaktssida, förmodligen den bästa, och fungerar den kommer Kanada få det jobbigt i matchen.
Man har även fått längre vila i och med att man gick direkt till kvartsfinal, något som också bör vara till svensk fördel, och jag tror Sverige har goda chanser att ta sig vidare till semifinal.

Speltips: 1 asian hcp 0 och jag investerar 1u // TT