Sverige ska kliva in i sin kvartsfinal under torsdagen där man ställs mot Kanada, en uppgift jag inte tycker ska vara omöjlig.

Sverige avslutade gruppspelet med en seger då man slog Lettland med 1-0. Insatsen var dock inte en av de bättre då det absolut kunde slutat annorlunda, så det gäller att steppa upp här.
Ska man se något positivt från matchen så var det att Linus Ullmark såg bra ut i kassen då han räddade samtliga 21 skott han fick på sig.

Det stora frågetecknet har varit offensivt då man inte såg särskilt starka ut i den lagdelen. Med William Nylander i truppen så ser det klart bättre ut, speciellt powerplayspelet.
Utöver honom så finns det klasspelare bakåt i Adam Larsson och Rasmus Dahlin. Till denna matchen är Oliver Ekman-Larsson tillbaka efter skada, vilket är ett stort plus, och kommer man bara upp i normal nivå så kan man absolut vinna matchen.

Kanada slutade trea i sin gupp och man har inte imponerat i turneringen. Visst vann man fem av sina sju matcher, men man förlorade bland annat mot Danmark, något som inte alls inget respekt. Gruppen var även den ganska svag med Schweiz som största hotet, och här väntar en tuff utmaning.

I laget har man spetsspelare som Dubois, Batherson och Chabot. En spelare som håller en hög nivå men som inte alls fått det att stämma är Barzal som bara gjort två poäng hittills, så där finns det sparkapital.
Överlag så har man dock inte en av de starkaste upplagorna man ställs upp med i VM-sammanhang, och jag tycker inte att man ska vara favoriter i matchen.

Sverige har sett klart bättre ut än Kanada under turneringen och då kanadensarna kliver i i matchen som favoriter så håller jag inte alls med, och jag väljer att gå på svensk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip