Sverige kliver in i OS-hockeyn mot Lettland där matchen spelas klockan 05:10 svensk tid, så här gäller det att ställa väckarklockan.

Sverige kommer till turneringen med en riktigt fin målvaktssida där man har Johansson, Hellberg och Reideborn.
Lars Johansson förväntas starta i premiären och han har levererat otroligt fina siffror i Ryssland där han spelat de fem senaste säsongerna, och ser man till denna säsongen så står han på fina 93,2% i räddningsprocent efter 34 matcher.

Defensivt ser man även där väldigt starka ut då man har namn som Fantenberg, Pudas, Lennström och Tömmernes för att nämna några, och det är just målvaktssidan och defensiven som på förhand ser bäst ut.

Framåt har man valt att inte ta med spelare som Strömwall och Tedenby, och det är spelare som absolut gjort skillnad i laget.
Kikar man på offensiven har man spelare som Kruger, Lander, Brome, Everberg och Wallmark i laget, så känslan är att man saknar spets framåt, och här tror jag att man kommer prioritera defensiven, vilket bör resultera i att man kan hålla gästerna målproduktion nere.

Lettland tillhör ett av turneringens svagaste lag, och man bör få ett väldigt tufft OS.
Kikar man på laget så har de tillsammans spelat över 4600 matcher i ryska KHL, något som ser väldigt bra ut. Majoriteten av spelarna har dock representerat Dinamo Riga, ett lag som inte alls håller samma nivå som övriga lag i ligan.

Visst finns det ljusglimtar i laget då man har spelare som Örebros Rodrigo Abols samt spelare som Daugavins, Indrasis och Kenins som håller en bra nivå.
Man har dock en alldeles för svag trupp för att kunna överraska i turneringen, och mot ett defensivt starkt Sverige i premiären bör man få det tufft.

Sveriges styrka ligger in defensiven och med en stabil målvakt i Lars Johansson bör man kunna göra det svårt för Lettlands offensiv.

Speltips: 2 under 1,5 mål och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip