Torsdagskvällen bjuder på hockey mellan Sverige och Lettland där en semifinalplats står på spel, och mitt speltips i matchen blir den raka ettan.

Sverige var obesegrade fram till den sista gruppspelsmatchen då man föll mot USA med 3-4 efter förlängning, något som visade sig inte vara så dåligt då man slapp Tjeckien och istället fick möta Lettland, en betydligt lättare uppgift i mina ögon.
I matchen mot USA klev både Andre Petersson och Rasmus Sandin av med skador, vilket givetvis är tunga avbräck.

Till denna matchen får man dock tillbaka Zetterlund från sjukdom och det spetsar till offensiven. Ser man på laget i övrigt så är det defensiven som sticker ut, men då det även finns skickliga namn framåt i Raymond och Berggren så kommer man skapa lägen offensivt, och man är ett betydligt bättre lag än Lettland.

Lettland väger för lätt

Lettland slutade trea i gruppen och man slog bland annat Tjeckien och Schweiz, två meriterande segrar. I matchen mot Schweiz mötte man dock ett lag som vilade fem spelare, däribland Hischier och Malgin då de redan var klara gruppsegrare, så det såg bättre ut än det var.

I truppen har man flera spelare som sett bra ut däribland Balcers, Abols och Daugavins. Man har dock en väldigt svag bredd i truppen, speciellt om man jämför med Sverige, och detta bör bli en alldeles för tuff uppgift.

Sverige har en trygg defensiv att luta sig mot och då man möter klart överkomligt motstånd här så tror jag man vinner och spelar till sig en semifinalplats.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip