Sverige kliver in i turneringen på lördagen där man ställs mot Österrike. En storseger att vänta? Jag är inte så säker.

Sverige kliver in i som klara favoriter i matchen och det med all rätt då man är det klart bättre laget.
Ser man till det senaste mötet i VM där man vann med 9-1 så hade man med spelare som Landeskog, Pettersson, Nylander och Lindholm för att nämna några, spelare som håller toppklass i NHL, men några sådana namn ser vi inte nu.

Man har en väldigt stabil defensiv i laget med spelare som Adam Larsson, Rasmus Dahlin och Oliver Ekman-Larsson för att nämna några.
Framåt ser det dock högst mediokert ut då Wallmark, Bemström och Asplund är de stora namnen. Så med en svag offensivt samt en del premiärnerver så är jag inte alls säker på att man öser in mål, och känslan är att siffrorna inte kommer att springa iväg.

Österrike var med i Carlson Hockey Games inför VM och där mötte man Sverige, Finland och Tjeckien. I samtliga matcher höll man förlustsiffrorna nere då man Max förlorade med tre måls marginal, vilket är starkt.
Det ska även nämnas att man bara förlorade mot Sverige med 1-0, och man sköt även fler skott på mål med sina 34 mot Sveriges 33.

Truppen håller inte alls samma nivå som Sveriges, men man har inför turneringen visat upp ett bra spel, och man bör kunna stå upp bra i matchen även om det sannolikt kommer sluta med förlust.

Sveriges styrka ligger i defensiven och känslan är att man kommer behöva jobba rätt hårt för sina lägen då Österrike kommer kriga stenhårt för att hålla siffrorna nere, och jag tror inte på någon överkörning för svensk del här.

Speltips: 2 hcp +3,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip