Dags för Sveriges andra match i denna turneringen och man ställs mot Österrike, ett på förhand beskedligt motstånd, men efter insatsen i premiären finns det en hel del frågetecken.

Sveriges premiär mot Tyskland slutade med en 1-0 seger efter att Lindberg styrt in segermålet tidigt i den sista perioden. Sett till hur matchen såg ut så var det ingen övertygande seger då tyskarna såg minst lika bra ut, men Johansson i kassen höll nollan i sin VM-premiär.
Nu väntar enklare motstånd och man lär ha klart mer spelövertag än senast, men om man inte höjer sig rejält så lär det knappast bli någon överkörning.

Truppen har namn i Raymond, Berggren och Grundström offensivt för att nämna några som spelar i NHL. Det är dock inte några av de bästa spelarna, så man ser inte sylvassa ut framåt, vilket kan vara ett problem i turneringen.

Kan Österrike stå emot?

Österrike åkte på en förlust i premiären mot Frankrike där avgörandet kom i förlängning, och siffrorna skrevs till 2-1. Spelmässigt så kunde man absolut vunnit, men effektiviteten var för svag då för många skott hamnade utanför kassen.
Inför turneringen har man dock gjort en del starka resultat med en 2-1 förlust mot Tjeckien samt en 6-3 seger mot Slovakien.

Marco Rossi är en av lagets ledande spelare offensivt trots sin unga ålder då han kommer från en stark säsong i AHL.
Utöver honom finns det en del spelare som producerar bra i den inhemska ligan, en liga som dock håller klart lägre nivå än SHL, men känslan är att man kan hålla siffrorna nere.

Sveriges premiär såg rätt knackig ut, men visst ska man vara stora favoriter här. Känslan är dock att det inte blir någon överkörning då Österrike borde kunna stå upp bra, och jag går på ett hcp-spel i matchen.

Speltips: 2 hcp +3,5 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip