Tre Kronors andra match i detta mästerskap går mot nykomlingen Polen. Sverige som bekant slog USA i premiären ska möta ett Polen som sensationellt tog poäng av Lettland igår. Redan här tar den framgångssagan slut och jag tycker att Sverige borde ha bra chans att vinna med större siffror här.

Sverige gick på för fullt i fredagens premiär och trots att många av spelarna i princip nyss landat nere i Tjeckien så var det inget som syntes. Vårt landslag spelade fantastiskt stabilt över hela banan och sättet man vinner på imponerar tillslut där Sverige var ett nummer större än USA. Resultatet 5-2, efter två mål i tom kasse, var fullt rättvist och jag kan tillochmed tycka att Sverige borde avgjort den där matchen lite tidigare.

Polen är väl turneringens skräll såhär långt när man hade ledningen tre gånger om mot Lettland och även kvitterade till 4-4 med dryga minuten kvar för att tvinga fram en övertid. En sensationell poäng ändå med facit i hand då Lettland på pappret ska vara ett klart starkare lag. Det syntes dock i många moment att man har en bit upp till lagen i detta mästerskap och framförallt hade man all flyt man kunde ha i en match. Jag är säker på att de har ett gott självförtroende i kroppen, men att möta Lettland och Sverige är två helt olika saker.

Klasskillnad rakt igenom

Det finns ett ord i denna match och det är klasskillnad. Sverige har ett landslag fyllt med världsstjärnor från NHL tillsammans med några tillskott från Europa. Polen har ett landslag med spelare från den inhemska ligan där deras största stjärna är en 19-åring som spelar borta i den kanadensiska juniorligan. Alltså nog ska det vara skillnad på spelare här. Sedan är det såklart en massa annat som spelar in, men på pappret är detta en seger som Sverige ska vinna med minst sex mål om man bara ser till spelarmaterialet.

Min känsla är ändå att Sverige inte är ett lag som ställer ut skridskorna, utan det känns som ett lag med huvudet på rätt sida där många har kommit hit med en bra inställning. Jag räknar med att Sverige kör hela vägen in tills matchen är klar och då är jag förvånad ifall Sverige inte har gjort sju-åtta mål. Polen tror jag max får in ett mål på Sverige. Handikappet spelas med en medelinsats och så hoppas vi på en trevlig blågul söndagskväll.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip