Lördagsunderhållning får vi i form av Beijer Hockey Games där Sverige ska ta sig an Ryssland, och jag har min idé klar i matchen.

Sverige öppnade med en 2–1-seger mot Tjeckien under torsdagen där Fredrik Händemark och Mathias Brome stod som målskyttar. Man avgjorde matchen med knappa fem minuter kvar, och det var just Brome som gjorde detta. Han assisterade även till första målet, så det var en bra start av honom.
Kedjan med Strömwall, Lindberg och Nilsson såg också rätt bra ut och det är en lina som ska producera för laget. Nu har man fått en match i sig och förhoppningsvis är man än mer samspelta inför denna matchen. Det ser även ut som att JVM-stjärnan Samuel Fagemo får istid i denna matchen, och det ska bli kul att se vad han kan uträtta här.
Vi såg även ett bra målvaktsspel från Hellberg som räddade 24/25 skott. Nu är det förmodligen så att Lars Johansson får stå i denna matchen, men oavsett så har man två högklassiga målvakter, så det lär inte påverka.

Ryssland förlorade mot Finland i premiären där siffrorna skrevs till 3-0. Samtliga tre mål kom de sju första minuterna där sedan resten av matchen blev mållös. Ryssarna kommer med ett ganska mediokert lag sett till vad man har tillgång till där Bogdan Kiselevitj, Denis Zernov och Anatolij Golishev är bland de bättre spelarna. Bredden är dock tunn och man har många unga spelare i laget som spelade JVM för Ryssland, och då tänker jag främst på Kirill Martjenko, Grigorij Denisenko och Vasilij Podkolzin. Hela sju JVM-spelare är med i den rekordunga A-truppen, och man har nio landslagsdebutanter totalt.

Här tycker jag det svenska laget imponerande mer i sin öppningsmatch än vad ryssarna gjorde. Samtidigt håller jag Sveriges trupp som den bättre, och på hemmaplan i globen så tror jag man tar en ny triumf.

Matchen mellan Sverige och Ryssland visas på SVT 1, matchstart 16:15.

Speltips: Sverige-Ryssland 1. Odds 1.87 hos Casumo , 888sport , Unibet eller LeoVegas (investerar 1u). // TT

This is the stats tab
This is the post tip