Dags för avgörandet i hockey-VM där Sverige ska göra upp med Schweiz.

Sverige har ett lag som absolut kunde ta sig vidare till final och där är man nu. Man slog ut Lettland med 3-2 i kvarten och ställdes mot USA i semifinal där amerikanerna började bäst och kanske borde haft ledningen efter första perioden. Man hade dock en storspelande Nilsson i målet och perioden slutade 1-0. Sedan gjorde man 2-0 i boxplay och då kändes det som musten gick ur USA, och slutresultatet skrevs till hela 6-0. Nu ställs man mot Schweiz som skrällt sig vidare och frågan är om det blir ett ”lätt” VM-guld?

Schweiz har skrällt sig vidare mot ända till final där man ska mäta krafterna med Sverige. Man slog ut Finland i kvarten med 2-3 och tog sig till semi. I semin fick man Kanada och då kändes det som Kanada skulle spela final, men Schweiz vinner 2-3 och gör dessutom ett sjukt snyggt mål i powerplay där kanadensarna är och köper korv.
Man mötte Sverige i gruppen och då förlorade man med 3-5. Man var inte alls med i de två första perioderna men ryckte upp sig i tredje och gjorde match av det hela.

3-5 senast och nytt möte i finalen. Jag tror vi får se mål även här då schweizarna känns stekheta för dagen samtidigt som vi vet vad Sverige kan.

Speltips: över 4,5 mål och jag investerar 5u // TT

This is the stats tab
This is the post tip