Äntligen är det dags för kvartsfinal för Sverige och man ställs mot Schweiz. Man är stora favoriter och frågan är inte om man vinner utan med hur många mål. Det ska vara klasskillnad mellan lagen, men jag räknar ändå med att Schweiz behöver vara offensiva för att hålla matchen vid liv.

Sverige vann grupp A på ett imponerade sätt, även om man i sista gruppspelsmatchen åkte på en förlust mot Finland efter straffar. Tittar man på just den matchen så var det Finland som kom ut bäst och var mest påkopplade från start, vilket såklart satte prägeln på matchen. Sverige tog över i andra perioden och visade att man är väldigt bra när man är med i skallen. Något som definitivt kommer att bli viktigt mot Schweiz där man ska vara både en, två och kanske flera puckar bättre. Offensivt är Sverige väldigt bra och har goda chanser att återigen producera ett par mål där frågan egentligen bara är vilken sida Schweiz burväktare vaknat på.

JVM - bjuder alltid på mycket mål

Som vanligt när det gäller JVM och juniorhockey i synnerhet så är det en spelform som till den största delen innebär hög fart, mycket målchanser och ett försvarsspel som inte alltid är särskilt prioriterat. Jag antar att Schweiz inser att de inte kan ligga på latsidan och ligga kvar i egen zon för det kommer inte att hålla mot Sverige. Man måste ta lite chanser till mål och de kommer att få sina möjligheter. Det blir lite powerplay osv och de är vassa i sina kontringar. Jag räknar också med att Sverige mot all förmodan tar en ganska tidig ledning och då måste Schweiz framåt, vilket gör att matchbilden bör öppnas upp ytterligare.

Juniorhockey bjuder på mycket mål och Sverige kommer inte sluta anfalla bara för att de leder. De vill producera framför den svenska publiken och anfall är bästa försvar. Jag tycker överspelet känns som ett rimligt spel i denna kvartsfinal. Det kan hända att jag uppdaterar närmare inpå matchdagen med lite spelarspecialer. Huvudspelet blir dock över 6.5 mål till oddset 1.86 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip