Sverige ska göra sin andra match i gruppen då man ställs mot Slovakien under fredagen, och här tror jag slovakerna kan streta emot bra.

Sverige öppnade turneringen med att besegra Lettland med 3-2, och Lucas Wallmark klev fram och stod för två av målen i matchen.
Man hade en 3-0 ledningen efter halva matchen men trots det blev det spännande då Lettland reducerade två gånger, och det kändes som man borde kunnat kontrollera ledningen bättre.

Visst var det premiär och allt vad det innebär, men motståndet skrämde inte och här möter man ett lag som gjorde det rätt bra mot Finland, något som gör att jag inte tror att man bara kliver ut och tar en klar seger.

Slovakien klev in i turneringen mot Finland där man tog en tidig ledning genom 17-årige Slafkovsky som dessutom stod för båda målen, men man fick se sig besegrade med 6-2.
Överlag så gjorde man trots förlusten en bra match, och finnarna visade att man har en väldigt vass offensiv.
Här ställs man dock mot ett Sverige som inte alls håller samma nivå offensivt och som dessutom med nöd och näppe slog Lettland i premiären, så man bör absolut kunna göra match av detta.

I laget har man Hrivik, Cehlarik och Jurco offensivt som inte hamnade i poängprotokollet i matchen,
Men det är spelare som kan göra det svårt för den svenska defensiven, och de lär vilja visa att man kan bättre framåt.

Trots att Sverige hade en 3-0 ledning senast så blev det vinst med nöd och näppe mot Lettland och här ställs man mot ett Slovakien som skapade en hel del lägen mot Finland, så det lär inte bli någon promenadseger för svenskarna, och jag tror att Slovakien kommer stå upp bra i matchen.

Speltips: 2 hcp +1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip