Sverige ska spela om ett OS-brons under lördagen och på andra sidan står överraskningen Slovakien, och känslan är att detta inte blir någon enkel match för svenskarna.

Sverige åkte på en tung förlust i semifinalen mot favoriten Ryssland där man till slut fick se sig besegrade på straffar, och det var en tuff och fysisk match.
Med tanke på att man spelade den sena semifinalen samt att det var både övertid och straffar i matchen så lär det ha satt sig i benen, och frågan är om man kunnat ladda om ordentligt.

Man mötte motståndarna Slovakien i gruppspelet där man vann med 4-1, och man hade en 3-0 ledning redan efter den första perioden. Matchen var dock klart jämnare än vad siffrorna visar, och att gå in som klara favoriter i matchen med pressen på sig kan bli tufft.

Slovakien är turneringens stora överraskning då man är framme och ska spela om en medalj, något som inte var väntat inför turneringen.
Man har dock spelat bra ishockey i nästan samtliga matcher och ser man till matchen mot just Sverige i gruppspelet så gjorde man en bra insats, men till skillnad från då lär man ställa Rybar i kassen, vilket är ett klart plus då han varit väldigt bra.

2-0 blev förlustsiffrorna mot Finland i semifinalen, men man var med hela vägen då det sista målet kom i öppen kasse, så även där var insatsen väldigt bra.
Det var även den tidiga matchen så man har fått något längre vila än Sverige samtidigt som man slapp övertid och straffar, något som kan visa sig vara värdefullt här.

Slovakien har varit en stor överraskning i turneringen och då man kliver in som underdogs i bronsmatchen samtidigt som man har revansch att utkräva på Sverige efter gruppspelet så kan man bli en obehaglig överraskning, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip